Prinsessan Madeleine på ett seminarium som anordnas av Svensk-amerikanska handelskammaren, i början på november 2011 i New York.
1 av 4
Prinsessan Madeleine på ett seminarium som anordnas av Svensk-amerikanska handelskammaren, i början på november 2011 i New York. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Madde har än så länge inte träffat prinsessan Estelle. Enligt hovet ska hon dock sett henne på bild vid ett flertal tillfällen.
2 av 4
Madde har än så länge inte träffat prinsessan Estelle. Enligt hovet ska hon dock sett henne på bild vid ett flertal tillfällen.
Även prins Daniel var med på seminariet.
3 av 4
Även prins Daniel var med på seminariet. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Prinsessan har fortfarande inte bestämt när hon ska resa hem till Sverige.
4 av 4
Prinsessan har fortfarande inte bestämt när hon ska resa hem till Sverige. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Hovet: "Madde ville stanna i New York"

Prinsessan Madeleines kalender är fri från klockan sju i kväll. Men fortfarande har hon inte bokat resan hem.


Missade pappa kungens födelsedag

Prinsessan Madeleine har tidigare varit i blåsväder efter att ha missat familjeangelägenheter.

Liknande konflikter med Hovet lyftes i samband med att Madeleine uteblev från kungens födelsedagsfirande både år 2010 och 2011.

STOCKHOLM/NEW YORK. Prinsessan Madeleine valde själv att stanna kvar i USA i stället för att åka hem och träffa den nyfödda prinsessan Estelle.

Det avslöjar hovet för Nyheter24 efter att Madde fått utstå kritik för att hon inte kom hem till födseln. Och trots att hennes kalender från och med måndagskvällen är fri, har hon fortfarande inte bokat ett flyg hem.

– Jag kontrollerade med henne i fredags. Hon ville gå på det här seminariet. Det har med hennes koppling till Childhood att göra och de har också sett fram emot att hon kommer, säger Bertil Ternert, presschef vid hovet, till Nyheter24.

"Madde har fortfarande inte bokat flyg hem"

Det var i fredags som Bertil Ternert hävdade att han inte kunde Madeleines kalender och därför inte visste exakt när hon skulle flyga hem. Nu är det dock klart att prinsessan prioriterade att delta på ett forum, som arrangeras av ECOSOC, Ekonomiska och sociala rådet som är ett av FN:s huvudorgan, framför att vara hemma med familjen.

– Man får betrakta det här som en familj och tänka på när man ska komma på besök. Det har varit ett stort intresse som gjort att det varit många besök på Haga (slott) och då kanske man inte vill att alla ska vara där samtidigt. Det här görs upp väldigt privat mellan en familj, säger Bertil Ternet.

Men trots att dagens seminarium slutar klockan 13.00 lokal tid, 19.00 svensk tid, har prinsessan fortfarande inte bokat ett flyg hem.

– Jag kan inte säga när hon sätter sin fot på svensk mark.

Kunde inte hon prioriterat annorlunda vid en speciell händelse som denna födsel?

– Det här är en planering inom den kungliga familjen och de gör upp detta sinsemellan. Det är inte så att det är någon som är i konflikt eller något, säger Ternet och fortsätter:

– Det här är en fråga som prinsessan Madeleine ofta hamnar i. Det är alltid många som tycker att hon är på fel ställe och det har hon tvingats att leva med.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!