Under den första rättegångsdagen stoppades rekonstruktionen av händelsen efter att advokaterna påpekat att det var som ett förhör.
1 av 3
Under den första rättegångsdagen stoppades rekonstruktionen av händelsen efter att advokaterna påpekat att det var som ett förhör. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Efter att 16-åringen avlett, tio dagar efter skottet, hölls en minnesceremoni för att hedra hans minne. Nu har rättegången inletts mot tre unga män.
2 av 3
Efter att 16-åringen avlett, tio dagar efter skottet, hölls en minnesceremoni för att hedra hans minne. Nu har rättegången inletts mot tre unga män. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Under tisdagen besöker samtliga inblandade flyktingboendet i Eslöv.
3 av 3
Under tisdagen besöker samtliga inblandade flyktingboendet i Eslöv. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Rättegången inledd för mordet på 16-åringen i Eslöv

16-årige Mushtaba Sekandari dödades på ett flyktingboende i Eslöv. På måndagen inleddes rättegången.


Skjuten i ansiktet

18.54 den 15 oktober fick polisen in ett larm om att en pojke blivit beskjuten. När de kom till platsen fann de 16-årigen på marken, skjuten i ansiktet. Han fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

En 19-årig man greps strax därefter, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Efter förhör med 19-åringen pekades en 21-årig man ut som den mest aktive vid dådet. Han greps tidigt på söndagsmorgonen.

Ytterligare en man, 21 år sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet.

Pojken avled senare av sina skador.

ESLÖV / LUND. Tre åtalade, två för mord och en för medhjälp, ställdes på måndagen inför rätta i Lund i samband med mordet på 16-åriga Mushtaba Sekandari på ett flyktingboende i Eslöv.

Den första rättegångsdagen resulterade bland annat i att en rekonstruktion som åklagaren ville lägga fram stoppades av rätten.

– En rekonstruktion ska vara ett filmat förlopp, det här var mer som ett förhör. I stället för att vara cirka två minuter var den ett par-tre timmar och fylld med frågor, säger advokat Mikael Nilsson, som företräder den mordåtalade 22-åringen, till Nyheter24.

På tisdagsförmiddagen ska samtliga inblandade besöka flyktingboendet där Mushtaba Sekandari sköts den 15 oktober ifjol. Han avled tio dagar senare.

Advokaten: "Det är mycket tragiskt"

Mikael Nilssons klient, som står åtalad för mord, misshandel och försök till grov misshandel, menar att han agerat i nödvärn mot ett beväpnat gäng och att 16-åringen dog av ett vådaskott. Pistolen ska han enligt åtalet ha fått av den medåtalade 20-åringen som också står inför rätta för mord.

Sekandari ska ha hamnat i vägen för ett bråk mellan de tre åtalade och några andra på flyktingboendet. Åklagaren Magnus Pettersson har tidigare sagt till Nyheter24 att offret "inte var målet med resan".

– Den skjutne har förmodligen inget med bråket att göra. Det är mycket tragiskt, säger Mikael Nilsson.

Förhandlingarna i Lunds tingsrätt pågår under sju dagar utspridda över februari och mars månad. Rättegången avslutas den 19 mars.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.