Stefan Löfven tog över som partiledare efter att pressen blev för stor på Håkan Juholt.
1 av 5
Stefan Löfven tog över som partiledare efter att pressen blev för stor på Håkan Juholt. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Stefan Löfven var tidigare fackbas för IF Metall.
2 av 5
Stefan Löfven var tidigare fackbas för IF Metall. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Håkan Juholts tidning Östran fick även en exklusiv intervju med honom i samband med hans avhopp.
3 av 5
Håkan Juholts tidning Östran fick även en exklusiv intervju med honom i samband med hans avhopp. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Juholt får beröm av den nye S-ledaren som vill ha med honom i partitoppen.
4 av 5
Juholt får beröm av den nye S-ledaren som vill ha med honom i partitoppen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Stefan Löfven presenterar Socialdemokraternas nya laguppställning med bland annat Tomas Eneroth, Carin Jämtin, Leif Jakobsson, Ibrahim Baylan, Stefan Löfven, Sven-Erik Österberg, Magdalena Andersson, Fredrik Olovsson, Mikael Damberg och Urban Ahlin
5 av 5
Stefan Löfven presenterar Socialdemokraternas nya laguppställning med bland annat Tomas Eneroth, Carin Jämtin, Leif Jakobsson, Ibrahim Baylan, Stefan Löfven, Sven-Erik Österberg, Magdalena Andersson, Fredrik Olovsson, Mikael Damberg och Urban Ahlin - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Löfven vill ge Håkan Juholt nytt toppjobb

"En person med en sådan kaliber måste partiet ta tillvara. Det är resursslöseri att inte göra det."


Hyllade Juholt vid partiledarbytet

I samband med att Stefan Löfven tog över som partiledare för Socialdemokraterna passade han på att hylla Håkan Juholt. Under en presskonferens sa han:

"Jag är så starkt övertygad om behovet av socialdemokrati och socialdemokratisk politik, fortsatte Löfven som sedan tackade samtliga sina företrädare, inte minst Håkan Juholt. Men han konstaterade också att Socialdemokraterna varit för dåliga, vilket är orsaken till det begränsade stödet. Det är våra egna tillkortakommanden som parti hittills som är problemet." sa Löfven.

STOCKHOLM. Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven vill ge Håkan Juholt en ny framträdande position inom partiet. Det avslöjar han i en intervju med Östran/Nyheterna - samma tidning som Juholt själv tidigare har jobbat för och nu skriver krönikor åt.

– En person med en sådan kaliber måste partiet ta tillvara. Det är resursslöseri att inte göra det, säger Stefan Löfven till Östran och poängterar att det är en "självklarhet" att Håkan Juholt ska ha en framträdande position. Inte minsst eftersom Löfven anser Juholt vara en "en agitator av Guds nåde". Den nya S-ledaren håller också hela tiden kontakt med sin företrädare och de diskuterar nu vilken position Juholt ska få.

- Vi har en bra relation och träffas, talar i telefon och sms:ar ofta. Det vi talar om nu är vilken plats han ska ha i laget, säger Löfven till Östran.

Han menar också att Socialdemokraterna nu kommer att satsa på mer sammanhållnning än vad man gjort tidigare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.