Rocco Jensen har medgett att han var på platsen men att han inte våldtog flickan.
Rocco Jensen har medgett att han var på platsen men att han inte våldtog flickan. - Foto: Scanpix/Montage

Skärpt straff för barnvåldtäktsmannen Rocco Jensen

41-åringen förlorade i Hovrätten som menar att gärningen innehöll flera förnedrande inslag.


Indragen i en trappuppgång

Den 15 juli i år blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan. Larmet kom in till polisen klockan 20:24 på kvällen och flickan ska ha varit på väg till en kompis när hon överfölls.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

På torsdagen den 24 november inleds rättegången mot mannen. Den 12-åriga flickan kommer inte närvara men rätten kommer att få se inspelade förhör med flickan.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. Svea Hovrätt skärper den tidigare morddömde Rocco Jensens, 41, straff för barnvåldtäkten på en 12-årig flicka, till fem års fängelse. Samtidigt förklaras den tidigare villkorliga frigivningen helt förverkad. Anledningen till det skärpta straffet är enligt Hovrätten bland annat att gärningen innehöll flera förnedrande inslag.

Därmed skärper hovrätten tingsrättens tidigare dom på fyra års fängelse. I samband med att Rocco Jensen överklagade tingsrättens dom hävdade hans advokat att man nu hade nya bevis för att få honom helt frigiven.

– Han har varit på platsen men inte våldtagit eller skadat flickan, sa Björn Lagerling, försvarsadvokat, till Nyheter24 då.

Björn Lagerling var då oense med åklagaren Jennie Söderberg på en punkt - hur Rocco Jensens sperma hamnade på flickans shorts.

– Han har inte haft några former av samlag eller använt våld mot flickan. Det är hans sperma på hennes shorts men hur det har kommit dit vill jag inte gå in på nu. Han har masturberat i den porten. Så mycket kan jag säga, sa Björn Lagerling.

Rocco Jensen frigavs när mer än åtta år återstod av strafftiden för mordet. I praktiken blir straffet nästan 14 år.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!