De boende på det kommunala Torsiliahemmet anmäldes redan förra året.
1 av 2
De boende på det kommunala Torsiliahemmet anmäldes redan förra året. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
En av de boende som har rätt till att komma ut på promenad varje dag ska inte ha fått kommit ut på en månad.
2 av 2
En av de boende som har rätt till att komma ut på promenad varje dag ska inte ha fått kommit ut på en månad. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Dementa fick sitta i nedkissade blöjor och intorkad avföring

Eskilstuna kommun utreder just nu sex anmälningar om vanvård på demensboendet.


Anmäldes redan förra året

Samma avdelning på Torsiliahemmet Lex Sarah-anmäldes redan förra året. Även då var de föremål för utredning och i flera fall har den berörda personalen tidigare varit involverad i liknande skandaler.

ESKILSTUNA. En och samma avdelning på Torsiliahemmet i Torshälla har fått sex Lex Sarah-anmälningar mot sig. Det handlar om vanvård där dementa åldringar har fått sitta i nedkissade blöjor eller intorkad avföring.

En av de boende som har problem med att räta ut fingrarna, på grund av stela leder, har inte fått hjälp med att klippa naglarna och därmed skurit sig i handflatorna.

En annan av som har rätt till att komma ut på promenad varje dag ska inte ha fått kommit ut på en månad, rapporterar Eksilstuna-Kuriren.

Torsiliahemmet är till skillnad från i fallet med höstens mycket uppmärksammade vårdskandaler inget privat utan ett offentligt boende.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.