Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården.
1 av 3
Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz berättar att hennes klient har mått väldigt dåligt av den här händelsen.
2 av 3
Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz berättar att hennes klient har mått väldigt dåligt av den här händelsen. - Foto: Karl Nilsson/Scanpix
Här är fantombilden på de två männen.
3 av 3
Här är fantombilden på de två männen. - Foto: Montage Efterlyst/TV3

Fantombilder i jakten på våldtäktsmännen

TV3:s Efterlyst, som sänds klockan 20.00, tar i kväll upp fallet med den 16-åriga flickan som våldtogs i Humlegården en kväll i november förra året.


Gärningsmännens singlament

Den 16-åriga flickan beskriver männen som i 20-årsåldern och att de pratar stockholmska. Den ena hade en röd mössa på sig och en svart jacka med stor pälskrage.

Tonårsflickan tycker också att han liknar artisten Eminem i ansiktet. Den andra mannen har en tatuering som går upp på halsen.

STOCKHOLM. Den 16-åriga flickan försöker sparka och skrika, men de trycker in en vante i hennes mun för att hon ska vara tyst. Sedan drar de ner hennes byxor och våldtar henne brutalt. Nu släpper polisen fantombilder i jakt på de två våldtäktsmännen.

– Hon går längs grusvägen och när hon är i höjd med Kungliga biblioteket kommer det fram två män till henne varav en frågar om vägen. Den andre mannen går bakom henne, tar tag i hennes armar, sliter med henne, drar ner henne mot trädet här på gräsmattan, säger Ulrika Bergström, inspektör barngrupp City, till Efterlyst.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om var det på måndagskvällen den 14 november som polisen larmades till platsen vid 20:30-tiden, då ett vittne ska ha hittat den chockade tonårsflickan.

De två männen ska sedan ha förgripit sig på henne i en halvtimme mellan klockan åtta och halv nio. När polisen kom till platsen var flickan helt förkrossad och grät. Månaderna efter våldtäkten har Nyheter24 upprepade gånger sökt polisen för att fråga om flickan hörts. Men på grund av att hon mått psykiskt dåligt har det inte varit möjligt.

– Det här är ju fråga om en brutal och hänsynslös våldtäkt. Min klient har ju mått väldigt dåligt av den här händelsen. Hon har påverkats väldigt starkt efter våldtäkten, säger flickans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz till Efterlyst.

Polisen vill nu ha hjälp med att identifiera de två männen.

Efterlyst sänds 20.00 på TV3.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!