En kvinna med whiplashskada körde skåpbil lastad med 600 kilo alkohol. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
1 av 2
En kvinna med whiplashskada körde skåpbil lastad med 600 kilo alkohol. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Ingvar Karmehed/Scanpix
Personer med sjukersättning åker till Tyskland för att köpa alkohol.
2 av 2
Personer med sjukersättning åker till Tyskland för att köpa alkohol. - Foto: Stefan Lindblom/Scanpix

Sjukskriven med whiplashskada lastade hundratals kilo öl

Flera personer med sjukersättning har ertappats med att köpa alkohol i Tyskland.


Om samarbetet

Försäkringskassan i Skåne samverkar med Polis och Tull där bilar stoppas i färjeläget i Helsingborg vid införsel av alkohol från Tyskland via Danmark till Sverige. Syftet är att störa organiserad brottslighet rörande försäljning av alkohol.

Detta är en sammanställning över ärenden med ersättning från Försäkringskassan vid införselkontroll i Helsingborg 15 februari 2012 och 16 februari 2012.

HELSINGBORG. Vid en färjekontroll ertappade försäkringskassan drygt 30 personer under två dagar som handlat alkohol samtidigt som de hade sjukersättning, aktivitetsstöd, sjukpenning eller föräldrapenning. Ingen av personerna medgav dock att alkoholen skulle säljas.

En av köparna var en kvinna med whiplashskada. Kvinnan har fått sjukersättning sedan 2004 och brukar åka till Tyskland för att köpa alkohol en eller två gånger per år. Kvinnan körde en skåpbil med 600 kilo alkohol och påstod att alkoholen inte skulle säljas utan att var till hennes svärfars 70-årskalas.

Andra köpare med sjukersättning var en kvinna som inte lämnar sin bostad på grund av psykiska problem och flera män som körde buss.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!