Det sovande paret var chockade efteråt men kom inte till fysisk skada.
1 av 3
Det sovande paret var chockade efteråt men kom inte till fysisk skada. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Den grovt kriminelle mannen var anhållen i sin utevaro. Polisen vill dock inte säga för vilken typ av brott.
2 av 3
Den grovt kriminelle mannen var anhållen i sin utevaro. Polisen vill dock inte säga för vilken typ av brott. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Polisen fick använda sig av en så kallad distraktionsgranat för att ta sig in i lägenheten. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
3 av 3
Polisen fick använda sig av en så kallad distraktionsgranat för att ta sig in i lägenheten. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Tog sovande par som gisslan efter polisjakt i Bromma

Den grovt kriminelle mannen flydde från polisen in i ett sovande pars lägenhet och tog dem som gisslan.


"Ingen fin kille"

Polisen vill inte berätta vad för typ av grova brott den efterlyste mannen var känd för. Men enligt polisen var det i alla fall "ingen fin kille".

STOCKHOLM. Gisslandramat började när polisen var på väg in i en lägenhet i Bromma för att gripa den efterlyste mannen som låst in sig. Under tiden som de jobbade på att ta sig in genom dörren flydde den grovt kriminelle mannen via balkongen på fjärde våningen lägenheten bredvid.

Där låg dock ett intet ont anande par och sov - ovetande om dramat som pågick.

– Där tog han ett par som gisslan, säger Stefan Nordenmark på länskommunikationscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

Polisen fattade då beslut om att gå in direkt. Och med hjälp av chockgranater kunde de sedan gripa den efterlyste mannen efter ett två timmar långt gisslandrama under natten till måndagen.

– Vi var tvungna att gå in snabbt och använde en distraktionsgranat, den skadar inte utan smäller och blixtrar för att paralysera gärningsmannen, säger Stefan Nordenmark, till Aftonbladet.

Det sovande paret var chockade efteråt men kom inte till fysisk skada.

– Det är inte varje dag något sådant här händer. Vi valde att inte vänta in förhandlare utan att gå in offensivt för att inte riskera något. Men i vanliga fall föredrar vi att agera defensivt, säger Stefan Nordenmark, till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!