Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen kan ännu inte ge ett besked om hotet ska polisanmälas.
1 av 2
Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen kan ännu inte ge ett besked om hotet ska polisanmälas. - Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Jimmie Åkesson lever med ständigt Säposkydd.
2 av 2
Jimmie Åkesson lever med ständigt Säposkydd. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Rapparens mordhot mot Åkesson kan polisanmälas

UPPDATERAD. Fryshuset tar avstånd från gangsterrapparens uttalande. "Den här handlingen är inte bra". Efter Nyheter24:s artikel har tweetsen raderats från Kartellen-Sebbes twitterkonto.


Här är hoten

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev han på twitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er." - skrev han på twitter.

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa." - skriver han på twitter.

STOCKHOLM. Sverigedemokraterna överväger att polisanmäla rapparen Sebastian "Sebbe" Stakset, 26, från kända hiphopgruppen Kartellen. Detta sedan "Sebbe" mordhotat Jimmie Åkesson. På sitt twitterkonto skrev han bland annat "Jag vill döda bögen".

Ett hot som SD:s ledning tar på fullaste allvar  - men det är oklart om Jimmie Åkesson kommer polisanmäla hoten.

– Åkesson har inte tagit ställning till hurvida han tänker polisanmäla detta. Oklart när något besked finns att lämna, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är så klart obehagligt när kriminella personer uttrycker önskemål om att skada partiets främsta företrädare. Åkesson kommer under de närmaste dagarna att fundera på huruvida det inträffade ska anmälas till polisen.

Dömdes till fängelse för värderån

Sverigedemokraternas företrädare lever med ständigt skydd av Säkerhetspolisen (Säpo). De rekommenderas även att undvika kollektivtrafik och i stället alltid ta en taxi.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om är Sebastian Stakset dömd för bland annat medhjälp till rån och vapenbrott efter ett värdetransportrån i Aspudden 2008.

I dag jobbar han på Fryshuset med projektet ”Skriv dig fri” tillsammans med Lugna gatan, samt med sin pjäs ”Medan vi faller” i samarbete med Teater Fryshuset.

Lugna gatan riktar framför allt in sig på att integrera ungdomar i samhället genom närvaro, engagemang, upplysning och arbete. "Därigenom skapar vi trygghet", skriver de på sin hemsida.

– Vi tar helt avstånd från alla former av våld och personangrepp. Den här handlingen är inte bra, säger Aron Eriksson, verksamhetsledare vid Lugna gatan, till Nyheter24.

"Vi ska prata mer i dag"

Efter hotet kontaktade Aron Eriksson genast Sebastian Stakset för att prata om hur de såg på hotet.

– Sebbe och jag pratade redan i går om det här och han förstår att det här inte var bra. Vi ska prata mer om det i dag.

Kommer ni fortsätta att arbeta med honom?

– Ja, det kommer vi. Anledningen är att många följer och ser upp till honom. Det är viktigt att få honom att vara ledare på ett positivt sätt. Den här handlingen är inte konstruktiv och positiv.

Fryshuset har även kontakats av Jimmie Åkessons pressekreterare.

Hot
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.