SD-avhopparen hävdar att partiet inte arbetar "för Sverige längre".
SD-avhopparen hävdar att partiet inte arbetar "för Sverige längre". - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Efter Nyheter24:s avslöjande - nu lämnar hon Sverigedemokraterna

SD-politiker anser att partitoppen "håller terroriststaten Israel om ryggen" och hoppar av efter att hon läst Nyheter24:s artikel om de interna bråken. Nu går hon med i Nationaldemokraterna i stället.


STRÖMSTAD. "Detta var för mig absolut droppen som fick bägaren att rinna över! Vad sysslar SD-toppen med? Att peta sitt eget partis ungdomlag och framtid från Almedalen (om det är sant?), är både en skymf mot ungdomarna och en stor skandal för ett Rikdagparti!"

Så skriver sverigedemokraten Solveig Renhammar-Metus, ersättare i Strömstad kommun, på sin facebooksida samtidigt som hon länkar till Nyheter24:s avslöjande om att Jimmie Åkesson petar Sverigedemokratisk ungdom från Almedalen.

På facebook skriver Solveig Renhammar-Metus att hon är trött på SD-ledningens toppstyre och att hon nu tar steget över till Nationaldemokraterna. Hon fortsätter sedan att kommentera Nyheter24:s avslöjande så här:

"På grund av SDU uttalade sig positivt till en Palestinsk stat och på grund av en klick zionister styr hela partiet och därmed håller ockupationmakten/terroriststaten Israel om ryggen och att de tänkt sig att "kuppa" in en tills nu okänd kvinna (med den rätta etniska bakgrunden och åsikterna) är skamligt och visar åter en gång, att demokratin bland gräsrötter och kommunledamöter i SD inte står särskilt högt i kurs!"

Till tidskriften Expo säger hon att judar har infiltrerat Sverigedemokraterna.

– Sverigedemokraterna arbetar inte för Sverige längre. De har infiltrerat partiet. Jag tror inte Åkesson har så mycket att säga till om längre. Han låter dem styra, säger Metus till Expo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.