Vinnaren är Fredrik Backman!
1 av 2
Vinnaren är Fredrik Backman! - Foto: Privat
Han är 2012 års sexigaste twittrare.
2 av 2
Han är 2012 års sexigaste twittrare. - Foto: Privat

Hen är sexigast på twitter: "Har jag vunnit några pengar?"

Och 2012 års vinnare är.....


#twittersexigast

Efter mängder av nomineringar - via twitter och mejl - har juryn enats om ett beslut i vem som är sexigast på twitter år 2012.

#twittersexigast handlar inte om utseende - en het avatarbild räcker alltså inte långt. I stället har vi efterlyst personer med så mycket personlighet, humor, smarthet, briljans eller andra egenskaper så att de känns som det sexigaste vi kan hitta. Nu är han utsedd.

Kampen har varit stenhård. Men efter att ha läst igenom hashtaggflödet, kommentarerna och mailen - samt överlagt i den specialsammansatta jurygruppen - har vi till slut en vinnare i #twittersexigast.

Mannen som lyckats kamma hem guld jämför sin egen vinst med Nordkorea, tror att frugan kommer att muttra "som vanligt" och undrar framför allt om han kommer att vinna några pengar.

2012 års sexigaste twittrare är Fredrik Backman!

Grattis! Hur känns det att vinna?

– Det beror på. Har jag vunnit några pengar?

Hur ska du fira? 

– Svara på frågan.

Nej, du har inte vunnit pengar. Du sa att folk "fan inte är kloka" när du fick veta att du hamnade på topp fem - vad tänker du om att hamna som etta, före populära rikskändisar som Anton Hysén och Anagina - är du en värdig vinnare?

– Nej, verkligen inte. Jag vann nog det här av samma anledningar som "Nordkorea" vann omröstningen "I vilket land vill du att Justin Bieber har sin turnépremiär?". 

Vem borde ha vunnit?

– Svårt att svara på. Jag vet inte riktigt hur kriterierna för hur man är "sexig" i en mikroblogg har sett ut. Men Carl Bildt är ett namn som spontant dyker upp.

Din fru förekommer ofta i ditt skrivande - vad kommer hon säga om det här?

– Hon kommer väl massera tinningarna och muttra "jag orkar inte", som hon brukar.

Många av de som nominerat dig har varit hårda: "Om inte Backmanland vinner kan ni dra åt helvete" och liknande. Varför tror du dina fans är så hårda?

– Jag tror att de kanske var hungriga. De blir lite griniga när de är hungriga.

Jämfört med andra tidpunkter i livet - hur stort är detta?

– Det är större än mejlet jag fick imorse om att jag kanske har vunnit en BMW X6 i ett hemligt brittiskt lotteri och att allt jag behöver göra nu är att skicka mina kontouppgifter. Men det är inte lika stort som träningspriset jag vann i Helsingborgs IF P10 1991. Någonstans däremellan.

Tips på hur man blir twittersexig?

– Har jag vunnit några pengar eller inte? (Nej, fortfarande. red anmn.)

Är det här toppen av twitterkarriären? 

– Nej. Jag blev retweetad av hon på Nyhetsmorgon och Adam Alsings brorsa på samma dag en gång förra året. Allt är nerförsbacke därifrån.

PLATS 2-5:

2. Gina Dirawi.

3. Bave Amin.

4. Anton Hysén.

5. Isabelle Wahlf.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!