. . .partiledaren Jimmie Åkesson.
1 av 3
. . .partiledaren Jimmie Åkesson. - Foto: Nyheter24/Henrik Eriksson
Kartellen-medlemmen "Kommer aldrig nÅnsin #tystas ner".
2 av 3
Kartellen-medlemmen "Kommer aldrig nÅnsin #tystas ner". - Foto: Faksimil: Twitter
Rapparen har tidigare polisanmälts efter att han mordhotat SD:s partiledare på Twitter.
3 av 3
Rapparen har tidigare polisanmälts efter att han mordhotat SD:s partiledare på Twitter. - Foto: Faksimil: Twitter

Fryshuset: "Kartellen-Sebbe inte anställd som förebild"

Fryshuset bjuder in gangsterrapparen Sebastian "Sebbe" Stakset till Almedalsveckan - trots hot som upprepade gånger riktats mot SD och Jimmie Åkesson.


Tidigare hot

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev Sebbe Staksettwitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er." - skrev han på twitter.

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa." - svarade han på twitter.

STOCKHOLM. Rapparen Sebastian Stakset har tidigare blivit polisanmäld av Jimmie Åkesson efter att han twittrat om att tortera och döda Sverigedemokraternas partiledare.

Nu uppmärksammas Kartellen-medlemmen för ett nytt utspel mot SD. Iklädd en tröja där Åkesson blöder kraftigt och spottar blod rappar nämligen Stakset att "nästa sverigedemokrat jag kommer se, han slår jag sönder", i musikvideon till låten Tystas ner.

Trots detta har gangsterrapparen bjudits in till Almedalsveckan av ungdomsorganisationen Fryshuset. Katja Wåhlström, pressansvarige på Fryshuset, menar att "han inte är en förebild för ungdomar".

– Vi har inte anställt honom som en förebild, säger hon till Nyheter24.

Sänder det inte fel signaler till ungdomarna?

– Vi tog in honom, inte som förebild, utan för att jobba med honom eftersom han redan är en utbredd förebild för många. Han har en bakgrund och han är långt ifrån färdig.

Men han släpper fortfarande en video där han säger de här sakerna, kan inte det sända fel signaler eftersom att han ändå blir en slags förebild?

– Jag vet inte detaljer om det där, vet inte om det är inspelat tidigare, så jag vill inte svara på det här för jag är inte insatt.

Oavsett om den är inspelad tidigare har det ändå släppts nu och han står för det han säger.

– Jag är inte så insatt så om du skickar ditt nummer till min mobiltelefon kan jag göra mitt bästa för att försöka hitta någon annan som du kan prata med, säger Wåhlström.

Samhället "fucked up"

Föreställningen som kommer att spelas upp under Almedalsveckan skildrar utanförskapet som finns i Sverige och en period i Sebastians liv som "var jävligt mörk och tumultartad".

– Vi som gör pjäsen, vill skapa en bättre insyn för samhället hur totalt utanförskap kan se ut i Sverige i dag och vilka problem som uppstår när man hamnar i utanförskapet, säger regissören Ulf Stenberg till Nyheter24.

Vad vill pjäsen förmedla?

– Pjäsen handlar ju någonstans om dels hur fucked up delar av samhället är, om maskorna som finns att man måste fånga upp barnen tidigt, säger han och fortsätter:

– Och Sebbes fall då att det kan vara jävligt illa och vägarna kan vara krokiga, men det finns en väg tillbaka.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.