"Om man kommer i kontakt med de här tabletterna utan att ha ordinerats dem av läkare, bör man iaktta största försiktighet".
1 av 3
"Om man kommer i kontakt med de här tabletterna utan att ha ordinerats dem av läkare, bör man iaktta största försiktighet". - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
En 25-årig man, tidigare känd av polisen, avled natten till tisdagen av en överdos av klonazepam.
2 av 3
En 25-årig man, tidigare känd av polisen, avled natten till tisdagen av en överdos av klonazepam. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
En ny dödlig drog oroar polisen i Norrtälje.
3 av 3
En ny dödlig drog oroar polisen i Norrtälje. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Ny dödsdrog skrämmer polisen

En 25-årig man dog efter en överdos. Nu varnar polisen för tabletter med klonazepam.


Diskuteras på nätet

Mediciner med klonazepam har diskuterats flitigt på olika internetforum sedan flera år tillbaka. Bara på Flashback finns det en tråd som är en "fanclub" för klonazepam. Det första inlägget där skrevs i januari 2005 och tråden är nu uppe i 296 sidor.

NORRTÄLJE. På senare tid har fler och fler missbrukare i Rimbo norr om Stockholm börjat ta tabletter som innehåller ämnet klonazepam. Natten till tisdagen avled en 25-årig man efter en överdos.

- Vi har anledning att tro att fler har fått i sig av de här tabletterna, säger Jan Wallbäck, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

Klonazepam är en ingrediens i mediciner mot epilepsi och har en lugnande effekt som ska motverka kramper. Den man som avled hade inte recept på preparatet och polisen antar att han därmed köpt det illegalt. Nu oroas man över den utbredda användningen.

– Om man kommer i kontakt med de här tabletterna utan att ha ordinerats dem av läkare, bör man iaktta största försiktighet, säger Jan Wallbäck.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!