Mannen ska ha "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra.
1 av 2
Mannen ska ha "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Förmedlaren ska ha "uttryckt sig på ett sexuellt kränkande sätt" mot en av de kvinnliga sökanden.
2 av 2
Förmedlaren ska ha "uttryckt sig på ett sexuellt kränkande sätt" mot en av de kvinnliga sökanden. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Arbetsförmedlare kan få sparken efter sexanklagelser

En anställd på Arbetsförmedlingen kan bli av med jobbet efter misstankar om sexuellt ofredande mot två kvinnor som sökt jobb.


Förmedlare försökte värva till pyramidspel

I förra veckan kunde Nyheter24 rapportera om ett fall där en arbetsförmedlare också stängts av från sitt jobb sedan denne försökt värva en sökande till sitt pyramidspel. "Det är helt oacceptabelt", sa Arbetsförmedlingens arbetsmarknadschef i Lund då.

LULEÅ. I samband med att en manlig arbetsförmedlare i Luleå tagit upp "frågor av sexuell natur" under samtal med två olika arbetssökande kvinnor har han nu både polisanmälts och riskerar att få sparken.

Mannen är avstängd från sitt arbete tills vidare innan Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd tagit ställning till om han ska få sparken eller ej. I anmälan till nämnden står det att han flera gånger uttryckte sig "på ett sexuellt kränkande sätt gentemot den sökande".

I samma dokument står det också att han själv bekräftat att han "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra.

När Nyheter24 når arbetsförmedlaren själv vill han dock inte kännas vid detta.

– Jag har inte bekräftat någonting, säger han.

Men det står ju i dokumenten?

– Ja, det står där, men det stämmer inte.

I övrigt vill han inte säga något om anklagelserna utan låta nämnden ta sitt beslut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.