Tillväxtverket har minus på kontot och måste spara runt tio miljoner kronor.
Anledningen? Sedan januari 2010 har verket lyckats spendera omkring 7,5 miljoner kronor på bland annat mat och nöjen, visar en granskning som DN gjort.
Utan att få smaka en enda tugga har skattebetalarna fått stå för notan för verkets frosseri. Och det är inte vilken mat som helst som mättat personalens magar - här är listan på vad verket ätit:
Ankbröst, rimmad lax och vaniljbavaraoise.
Gösfile, rimmad lax, scampi och marulk. Kaffe och mineralvatten.
Vin och vinprovning. Sprit.
Chokladprovning.
Fyrarätters japansk middag.
Argentinsk grillbuffe.
Öl.
Dryckesprovning.
Mousserande vin med snacks.
Halstrad torsk.
Ostron, räkor, musslor.
Grillad fläskfilé, sparris och creme brulee.
Kaffe med dopp.
Julmiddag.
Fjordlax, fjällröding och älgbiff.