Händelsen inträffade vid Slussen i centrala Stockholm
Händelsen inträffade vid Slussen i centrala Stockholm - Foto: Scanpix

Mamma hoppade från bro - med sin bebis i famnen

Nu anklagas 33-åringen för mordförsök. Båda vårdas på sjukhus.


STOCKHOLM. Det var vid 08.30-tiden i lördags som en 33-årig kvinna inte såg någon annan utväg, lyfte upp sin tre månader gamla son från barnvagnen och hoppade tolv meter ner från Slussenbron i centrala Stockholm. Chockade förbipasserande blev vittnen till händelsen. 

– Jag var ute och powerwalkade och såg kvinnan stå där med sitt barn. Hon hade en barnvagn bredvid sig. Jag tänkte att det såg konstigt ut, hon stod där själv och jag fick bara en konstig känsla. Jag tittade på henne och hon tittade tillbaka. Sedan fortsatte jag att gå. När jag var 100 meter bort vände jag om och då var hon borta, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

"Hon blev formellt gripen när hon omhändertogs"

Ambulans var snabbt på plats. Kvinnan och barnet överlevde hoppet och vårdas nu på sjukhus. 

– Det medicinska läget för kvinnan och barnet är att de är under avancerad medicinsk vård och vi har inte kunnat hålla några förhör med henne. Innan dess är det omöjligt att säga varför det här har inträffat. Hon blev formellt gripen när hon omhändertogs av ambulans. Livräddande åtgärder får naturligtvis gå före, säger Kjell Lindgren.

"Familjetragedi när man gör så här"

Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

– Det finns en anmälan upprättad på mordförsök som läget är just nu, sedan vet vi inte utgången. Inget tyder på att fler personer har varit inblandade, säger Kjell Lindgren till Expressen.

– Som jag ser det är det en familjetragedi när man gör så här, det är bara elände. Vi hoppas att vi får möjlighet att prata med mamman. Att båda överlever är det viktigaste. Prioriteten är inte att få henne anhållen eller gripen utan att få bägge två under vård, säger Lindgren.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.