- Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX

Ica ansöker om alkoholtillstånd

Ica Supermarket i Stockholm ansöker om alkoholtillstånd till en restaurangdel som planeras i affären. Södermalmspolisen Peter Ågren undrar nu: Hur tänkte man här?


STOCKHOLM. Dock har Södermalmspolisen Peter Ågren fått det hela runt bakfoten, menar handlare Håkan Lönnberg. Vi pratar om den tweet chefen för Södermalmspolisen skickade ut om Ica Supermarket på Medborgarplatsen:

https://twitter.com/IGchefen/status/234901957674942464

– Men vi har inte ens fått tillståndet än, säger Håkan Lönnberg till Nyheter24 och tillägger att han inte känner Peter Ågren.

– Jag förstår inte vad han menar, säger han. 

Inte förrän i oktober blir det klart om tillståndsenheten i Stockholms stad kommer att bevilja serveringstillståndet som Håkan Lönnberg hoppas på, för att kunna servera vin och öl i affären.

– Man kan ta sig någonting att äta och dricka före eller efter att man handlat sin mat, beskriver han den planerade restaurangdelen. 

Det finns redan Icabutiker som serverar alkohol. Ica Kvantum i Liljeholmen har haft sprittillstånd i ungefär ett år och färskvaruchefen Mikael Ekberg beskriver den kombinerade charkdisken och baren som ett "jätteroligt inslag i butiken".

– Det är som en oas, ett litet vattenhål där man kan ta en paus, smaka på ett glas vin och en chark- eller osttallrik, säger han.

Butiken går inte med vinst när det gäller just serveringen av de alkoholhaltiga dryckerna, men det är inte poängen heller.

– Vi går plus minus noll kan man säga, men det viktiga är att det uppskattas och bidrar till en bra stämning i butiken, säger Mikael Ekberg som planerar att fortsätta med baren.

Anledningen till att polischef Peter Ågren funderade lite extra över just Icabutiken på Södermalm, var att det området är problematiskt.

– Vi har alkoholrelaterad problematik just där - med Systembolaget och Björns Trädgård i närheten - och då undrar jag hur man resonerat här, behöver vi verkligen fler ställen som skänker ut alkohol?

Men, tillägger Peter Ågren, det är polisens synvinkel och polisen kan ju ockå ha fel.

– Initialt är jag skeptisk till att vi ska ha fler alkoholutskänknings-ställen på Södermalm, som samhälle måste vi ju kunna hantera detta, säger han.

– Men om de tänker ha en restaurangdel i affären så kommer det ju in som en parameter också, säger han.

Ica
/
Vin
/
Öl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!