Kommun anmäld till Lyxfällan

"De måste ha hjälp."


Micke Engh från djupaste Värmland tycker att Hagfors kommun har "noll koll på sina finanser". Därför har han nu anmält sin kommun till programmet Lyxfällan i TV3, skriver Värmlands Folkblad.

– De är helt inkompetenta, de måste tydligen ha nån som hjälper dem innan det går helt åt skogen, säger han till tidningen.

Ordning och reda och (möjligen) underskott på freda, hoppas nu Micke Engh på. Många år har det blivit som han gått och retat sig på de styrandes sätt att sköta sina finanser. Och för några dagar sedan rann bägaren över.

– Kommunalrådet, Mikael Dahlqvist, var med i både radio och teve och berättade om att de skulle köpa tillbaka slalombacken för två miljoner. En anläggning som de sålt för 50 000! Och sedan dess har det mesta av skogen avverkats. Och så säger han att hela kommunen går nio miljoner back. Ofattbart, säger Micke Engh till VF.

I grunden ligger ett äkta engagemang för bygden, kombinerat med en mer säregen känsla för "happenings" menar han.

– Man blir upprörd när man hela tiden hör något skit om kommunen. När något ska kosta 100 000 kronor så slutar det på 150 000.

Till sist återstod bara en sak, resonerade Micke tillsammans med en bekant. Privatpersoner får hjälp hos TV3:s Lyxfällan med att ordna upp sin ekonomi, så varför inte en kommun? funderade Ekshäradsduon. De beskriver det hela som allvarligt menat med en humoristisk underton.

– Jag tycker att de använder de pengar som finns på fel saker. Lägg dem i stället på sjukvård, räddningstjänst, sånt som folk behöver. Inte skidbackar för flera miljoner, säger Engh.

Kommunalrådet Mikael Dahlqvist anser själv att kommunen "brottas med enorma problem" men säger till VF att han inte ser det roliga i att kommunen skulle få hjälp i Lyxfällan.

- Om ni vill hjälpa oss så hjälp i stället till att påverka regeringen, så att de ökar stödet till oss och andra utsatta kommuner i landet, säger Mikael Dahlqvist.

Nicke Johansson, informationsansvarig på Meter Film & Television i Stockholm, skrattar när VF berättar om Enghs idé.

– Vi får mängder av anmälningar av olika slag, men det är första gången någon vill ha hjälp med en hel kommun, säger han, till VF.

Men tyvärr handlar programmet om att hjälpa privatpersoner, och passar inte för Hagfors menar programmets produktionsbolag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!