38 kattungar frös ihjäl i trebarnsmammans frys. Varje år ökar anmälningarna om djurplågeri.
38 kattungar frös ihjäl i trebarnsmammans frys. Varje år ökar anmälningarna om djurplågeri. - Foto: Polisen

Stoppade 38 levande kattungar i frysen

Trebarnsmamma virade in dem i handdukar och lade dem i frysen - för att slippa höra skriken. Fick djurförbud först i juni fyra år senare.


Anmälningar ökar

I exempelvis Stockholms län ökade antalet anmälningar om vanvård av djur från 1 200 år 2010 till 1 500 året efter. Siffran väntas skjuta i höjden 2012.

KALMAR. I över tre år lade en trebarnsmamma i Kalmartrakten in kattungar i frysen för att hon inte kunde ta hand om dem. 38 ungar frös ihjäl innan allting kunde uppdagas, något som Nyheter24 tidigare rapporterat. I februari dömdes hon för djurplågeri och under sommaren har hon belagts med djurförbud.

– Jag har jobbat som veterinär i 40 år och jag har inte varit i närheten av något liknande ärende. Det finns acceptabla sätt att avliva kattungar som inte är speciellt kostsamma, klarar man inte av det att göra det själv så tar man kontakt med en veterinär, säger länsveterinären Leif Dahlgren till Kvällsposten.

Kvinnan drack alkohol innan hon lade in katterna i frysen och ska sedan ha gått iväg för att slippa höra deras skrik, något hon dock menar att hon "förträngt". Enligt trebarnsmamman befann hon sig i en svår social situation och hade inte ekonomisk möjlighet att ta hand om kattungarna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fackförening prisas för grön omställning

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.