Flera grannar berättar att de hörde höga skrik från lägenheten.
1 av 2
Flera grannar berättar att de hörde höga skrik från lägenheten. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Mannen bodde i lägenheter under flickans.
2 av 2
Mannen bodde i lägenheter under flickans. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Konstnär misstänks för flickmord i Täby

En begåvad konstnär som hade begränsat socialt umgänge. Så beskrivs den 31-åriga man som misstänks för mordet på sin 13-åriga granne i Täby av sina bekanta.
– Han hade lite svårt för att prata med tjejer, säger en kvinnlig bekant.


TÄBY. Den 31-årige man som misstänks för grannmordet i Täby är en konstnär som studerat vid Konstfack i Stockholm.

– Han var ett geni, sjukt begåvad och väldigt snäll. Jag tyckte om honom mycket, säger en av hans tidigare klasskamrater på Konstfack till Aftonbladet.

Det var under lördagen som den 13-åriga flickan hittades mördad i en lägenhet i Täby. När polisen skulle gripa 31-åringen och dennes bror, som är misstänkt för medhjälp till mord, kastade sig 31-åringen ut genom fönstret. Han skadades allvarligt men kunde under gårdagen förhöras av polis.

Misstankarna mot honom förvånar hans gamla klasskamrater. De berättar att han arbetade hårt med sin konst och fick flera prestigefulla erbjudanden efter sin examen. Men socialt hade han vissa svårigheter. 

– Han hade lite svårt för att prata med tjejer utan höll sig helst till sin grupp. Frågade man honom något så svarade han på engelska, säger en kvinna till Aftonbladet. 

31-åringens advokat Anton Strand vill inte uppge hur mannen ställer sig till anklagelserna. Enligt Aftonbladet har han dock gjort vissa medgivanden. Han har en nära relation till sin 28-årige bror som misstänks för medhjälp till mord. 

– Han förnekar brott å det bestämdaste, säger 28-åringens advokat Martin Cullberg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.