Då 120 kilo. Nu 58 kilo. Lindas före och efter-bild har fått över 6000 likes.
1 av 4
Då 120 kilo. Nu 58 kilo. Lindas före och efter-bild har fått över 6000 likes. - Foto: Privat
När Linda såg bilden till vänster bestämde hon sig för att det fick vara nog.
2 av 4
När Linda såg bilden till vänster bestämde hon sig för att det fick vara nog. - Foto: Privat
I dag väger hon 58 kilo och gymmar två gånger per dag.
3 av 4
I dag väger hon 58 kilo och gymmar två gånger per dag. - Foto: Privat
"Jag är väldigt stolt över mig själv".
4 av 4
"Jag är väldigt stolt över mig själv". - Foto: Privat

"Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid"

Linda Klang, 31, gick ner 62 kilo. Nu gör hennes före och efter-bild succé på Facebook.
– Det är helt sjukt, jag är chockad.


Lindas fyra bästa tips

1. Motto. En killkompis sade för många år sedan att "ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid". Det är det jag alltid haft i huvudet. Allt går om man bara vill. 

2. Peppa sig själv. Jag satte till exempel upp en skylt på kylskåpet som det stod "no fat chicks" på. Det är sådana smågrejer jag har gjort.

3. Sätt små målsättningar. Jag har haft femkilos-mål och när jag lyckades med dem fick jag unna mig något. Det kunde vara en ny tröja eller en pizza. Sätt aldrig för höga mål.

4. Unna sig. Man måste unna sig saker då och då annars får man ingen motivation över huvud taget. När jag nådde mitt riktiga mål 60 kilo – tanken var att gå ner halva mig själv – unnade jag mig ett par bröst. Jag hade små bröst innan och när jag gick ner försvann de helt. 

TROLLHÄTTAN. Året är 2009 och när Linda Klang ställer sig på vågen visar den 120 kilo. Hon har konstant ont i kroppen och är i usel kondition.

– Min farmor som är 80 år var i bättre skick. Jag bad min dåvarande sambo att ta en bild av mig för att se hur stor jag egentligen var. När jag såg bilden (bild två i bildspelet) storgrät jag i två dagar och sedan bestämde jag mig för att nu får det fan vara nog, säger Linda Klang till Nyheter24.

"Ville inte bli den där mamman som äter Ballerinakex"

I dag, tre år senare, väger Linda 58 kilo varav merparten är muskler. En gastric bypass-operation 2009 blev startskottet. Sedan har det varit tre år fyllda av löpning och styrketräning. När hon ombeds beskriva ögonblicket då allt vände återvänder hon till den där bilden expojkvännen tog år 2009. Hon närde en dröm om att bli polis och att få barn. Men övervikten stod i vägen för drömmarna.

– Jag ville ha barn men det fanns inte en chans att jag skulle skaffa barn och bli den där mamman som äter Ballerinakex på en filt och inte orkar leka med sina barn.

Hennes bild har över 6 000 likes på Facebook

På måndagsmorgonen lade hon ut bilden ovan på Facebook. Tanken var att hon skulle bli inspirerad och hitta motivation till sitt nya mål – att tävla i bodyfit, en fitnessinspirerad tävling. När hon kom hem från gymmet hade bilden fått över 3 000 likes. I skrivande stund har bilden delas 67 gånger och fått 6 207 likes.

– När jag slog på datorn tänkte jag bara "what the fuck?" sedan ringde du så jag vet inte riktigt vad som händer i dag faktiskt. Det här är helt sjukt, jag är chockad.

Vilka metoder har du använt dig av?

– Det mesta handlar om att jag sprungit enormt mycket och att jag styrketränat. Det har blivit som en drog, helt ärligt. Fetma är en sjukdom men det kan träning också vara. Men hellre det, det är i alla fall hälsosamt. Det finns folk som sitter framför en dator i flera timmar, jag är på gymmet, säger Linda, som arbetar som ordningsvakt och väktare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.