Nu kan eleverna välja vilken vecka de vill ta sportlov.
Nu kan eleverna välja vilken vecka de vill ta sportlov. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nu får eleverna välja när de vill ha ledigt

Nu kan eleverna i Erlaskolorna välja när de vill ta ut sitt höst och sportlov,
"En möjlighet till barn och föräldrar att inte vara låsta till de traditionella lovveckorna" säger Thomas Palmqvist rektor på Eraskolan.


Erlaskolan

Skolan ägs av Lärande i Sverige AB med huvudkontor i Norrköping. Förutom i Norrköping finns det även i bland annat Katrineholm.

NORRKÖPING. Många ledighetsansökningar innan och efter skolloven har fått Erlaskolan att tänka om, nu lanseras möjligheten att välja en vecka bland fem inför och efter sport- och höstlovet. Rektor Thomas Palmqvist tror inte det kommer behövas göra några större förändringar i undervisningen för att detta ska funka.

– Det kommer inte att bli några större svårigheter att se till att alla elever får den undervisningen som de har rätt till, säger Thomas Palmqvist till Nyheter24.

Rektorn tror dock att det inte kommer bli så stora förändringar i vilka veckor eleverna är lediga i år. Och eftersom lärarna på Erlaskolan arbetar heltid kommer det även finnas på plats under loven, rapporterar Norrköpings Tidningar

– På sikt kommer nog denna möjlighet uttnyttjas mer, men i år tror vi de flesta eleverna kommer vara lediga på de ordinarie skolloven.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!