Nu kan polisen bli bjudna till din fest

Föräldrafritt till helgen? Dags för en vild fest? Kanske inte ändå. Polisen erbjuder sig nämligen att åka förbi och kolla så att allt står rätt till.


UMEÅ. Under lördagen skickade Polisen i Umeå ut ett meddelande på Facebook om att de kunde åka förbi ungdomar som lämnats ensamma hemma.

– Det är ett väldigt spontant grepp som vi nu testar, säger André Jonsson, polis vid ungdomsenheten, till Västerbottens-Kuriren.

Inga objudna gäster

I inlägget på Facebook stod det att tonårsföräldrar som skulle åka bort över natten gärna fick kontakta polisen så kunde polisen:

"Kolla så att allt står rätt till, att det inte pågår någon vild ungdomsfest eller att objudna gäster trängt sig på".

Inlägget har blivit väldigt uppmärksammat i sociala medier och det är många som har hyllat initiativet.

"Inte agera barnvakter"

Polisen publicerade senare ännu ett inlägg med ett förtydligande om varför de gör det och svarade på kritik. En del har undrat om polisen inte har något bättre för sig på kvällarna. Polisen har svarat med:

"Det finns flera olika avdelningar inom polisen som alla har olika arbetsuppgifter. Ungdomsenheten har till uppgift att arbeta förebyggande kring ungdomar och vi tror att detta kan vara ett bra sätt."

- Vi ska inte agera barnvakt åt tonåringarna i Umeå, säger André Jonsson.

Det nya initiativet ska nu utvärderas, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.