Kanske kommer ölen se ut såhär.
1 av 4
Kanske kommer ölen se ut såhär. - Foto: Twitter/Larz-Kristerz
På scen...
2 av 4
På scen... - Foto: Larzkristerz.com
... och backstage (nu skulle en öl sitta fint).
3 av 4
... och backstage (nu skulle en öl sitta fint). - Foto: Larzkristerz.com
Den ska smaka lite som tjeckisk öl och lite bittert fast inte för mycket, säger Stefan Nykvist.
4 av 4
Den ska smaka lite som tjeckisk öl och lite bittert fast inte för mycket, säger Stefan Nykvist. - Foto: Larzkristerz.com

Extra bitter, inte för mörk med smak av tjeck

Dansbandet Larz-Kristerz är lite extra bittra, därför ska deras planerade öl smaka just bittert. Snart är den här, säger Stefan Nykvist till Nyheter24.


ÄLVDALEN. "Vi skickar inga mejl när vi gjort slut. Vi röker inte prickiga små svampar och linorna vi drar, har flagga på..." 

Så börjar en av de kända låtarna, "Här på landet", av dansbandet Larz-Kristerz. 

– Lite extra bittra är vi, förklarar en av frontfigurerna, Stefan Nykvist, till Nyheter24 och fortsätter:

– Just därför ska ölen vara extra bitter.

Bandet planerar nämligen att brygga och lansera en egen ölsort. Det hela började som ett skämt, någonting även Dalademokraten rapporterade. 

– Vi har liksom skämtat att vi ska lansera ett extra bittert Larz-Kristerz öl och en dag hade en bekant gjort om en ölflaska till oss med vår etikett på. Då började vi tänka att vi faktiskt ska göra det på riktigt, säger Stefan Nykvist.

Han säger att nu när det är så trendigt att lansera vin borde någon ta tag i ölen också. Ett datum för när just denna dansbandsöl finns att köpa är ännu inte satt, idén är än så länge bara en idé. 

Så hur ska då en stor, kall klunk Larz-Kristerz smaka?

– Ja... ingen av oss tycker om mörk öl och vi ligger mycket åt det tjeckiska hållet och vill vi att det ska vara bittert, men inte för bittert såklart, svarar Stefan Nykvist.

I samroll med en bryggare i trakten ska bandet sätta sig ner och tillsammans komma fram till den perfekta kombinationen för den ultimata Larz-Kristerz upplevelsen i flytande form.

– Det blir en del ölprovning som väntar, säger Stefan Nykvist.

Bandet har tolv krogshover "Aldrig Ramlösa" inbokade i höst och spelar också på Viking Cinderella samt diverse herrgårdar och logar, men en och annan öl hinner man ju alltid med.



/
Öl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!