Liza Marklund fortsätter uppröra

Bandet hänvisar till fejkad torrentsida.


Liza Marklunds krönika i gårdagens Expressen har onekligen rört om i bloggosfären. Hennes kompis band "Stockholm Stoner" påstår sig förlora mängder av pengar på den illegala fildelningen. Samtidigt visar det sig att musik från bandet är i princip omöjligt att hitta som torrentfil (det vanligaste fildelningssytemet).

Johan som spelar i bandet är road över att bloggvärlden är så pass upprörd men står fortfarande på sig. På en väns Myspacesida lägger han bland annat ut uppgifter om hur många som faktiskt laddar ner gruppens musik. Det han däremot inte har kollat upp är sidan för sin sökning, något som IT-konsulten Ulf Hedlund uppmärksammar på sin blogg:

"Det ser onekligen ut som om Stockholm Stoner är populära, tusentals nedladdningar. Jag provar att söka efter något annat på samma sajt, jag söker efter mitt eget hobbyprojekt där jag och min ekorre Kurt skapar dansbandsmusik på fritiden:

Oj, över 30000 illegala nedladdningar och vi som inte ens gjort klart albumet! Här skulle jag naturligtvis kunna göra som Johan och börja skrika om lagstiftning och kinesisk censur. Tyvärr kommer det inte att göra mig rik. Det här “sökresultatet” är nämligen helt och hållet fejk."

Vad du än söker på ger sajten länkar till tusentals torrentfiler.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!