Greenpeace svarade snabbt på kritiken.
Greenpeace svarade snabbt på kritiken. - Foto: Faksimil greenpeace.org

Nu hånas Greenpeace på Facebook

I ett inlägg på Forsmarks kärnkraftverks Facebooksida står det att Greenpeace-aktionen inte var så lyckad som aktivisterna själva försöker ge sken av.


Greenpeace aktionen

I går greps ett antal Greenpeaceaktivister som hade tagit sig in på Forsmark kärnkraftverks område och gömt sig. Händelsen fick stor uppmärksamhet och och det tog närmare 40 timmar innan alla aktivister var gripna.

Greenpeace skriver på sin hemsida att de vill uppmärksamma säkerheten kring kärnkraftverk.

FORSMARK. I ett inlägg på Forsmarks kärnkraftverks Facebooksida skriver man nu att aktionen, där flera aktivister gömde sig inne på området, inte var riktigt så lyckad som Greenpeace själva vill få det att verka.

Inlägget är ett svar på ett blogginlägg från Greenpeace där det står att ställverket, där två aktivister satt, "är en strategiskt mycket viktig plats för driften av kärnkraftverket."

Aldrig i drift

I inlägget på kärnkraftverkets Facebooksida står det:

"I själva verket campade Rasmus och Atte under takstolarna i en barack på ett ställverk som håller på att byggas och som aldrig har varit i drift. Ett nybygge som inte ens ägs av Forsmark och som ligger en kilometer rakt ut i skogen, utan ett enda staket att klättra över. Imponerande Greenpeace. Verkligen."

"Satt utanför det bevakade området"

– De satt utanför det bevakade området. Kanske 600-700 meter bort från kärnkraftverkets reaktorer, säger Clas-Inge Andersson, pressansvarig på Forsmark till Nyheter24 och fortsätter:

– De vill ge sken av att de varit på området på ett sätt som de inte har.

Tusentals gillar inlägget

Facebookinlägget har just nu delats över 600 gånger och över 3 000 personer har gillat det. I kommentarerna är det många som finner situationen rolig men vissa är kritiska till hur man har skrivit.

Ni har skrivit "Imponerande Greenpeace. Verkligen", som avslutning på ert inlägg. Kan inte det verka hånfullt?

– Vi kommunicerar på Facebook precis som alla andra. Greenpeace skriver på ett liknande sätt på sina bloggar, säger Claes-Inge Andersson.

Han säger även att de nu håller på att utvärdera det som hänt.

Greenpeace kommenterar det hela i ett blogginlägg genom att skriva att Forsmark försöker tona ned allvaret med vad Greenpeace anser är en bristande säkerhet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.