Här ruttnar djurparkens maskot bort.
1 av 3
Här ruttnar djurparkens maskot bort. - Foto: Kalla fakta
"Randiga nykomlingar i Parken Zoo" hette det då. Nu visar det sig att flera av de utrotningshotade bongoantilioperna avlivats.
2 av 3
"Randiga nykomlingar i Parken Zoo" hette det då. Nu visar det sig att flera av de utrotningshotade bongoantilioperna avlivats. - Foto: Parkens Zoo /pressbilder
"En av världens mest utrotningshotade krokodilarter" skrev Parkens Zoo på sin hemsida om kubakrokodilen - som de sedan avlivade.
3 av 3
"En av världens mest utrotningshotade krokodilarter" skrev Parkens Zoo på sin hemsida om kubakrokodilen - som de sedan avlivade. - Foto: Parkens Zoo /pressbilder

Här hittas den vita tigern i kadaverfrys

Utrotningshotade djur avlivades vid Parken Zoo i Eskilstuna och placerades i en kadaverfrys för att göra plats åt nya arter. Det avslöjas i kvällens Kalla Fakta.


ESKILSTUNA. På flaggorna som vajar utanför Parkens Zoo står "rädda världens djur" men förhandsklipp från kvällen inslag av TV4s Kalla Fakta visar att utrotningshotade djur avlivas och dör av nonchalans. I klippet nedan ruttnar en av de vita tigrar som kännetecknat parken i många år bort, tillsammans med kubakrokodiler och andra djurarter. 

Tidigare har även Eskilstuna-Kurirenrapporterat om undermålig djurhållning då bland annat foder ska haförvarats tillsammans med döda djur. I fredags möttes Parken Zoo:s ledning. Deras vd, Torbjörn Bergvall underströk efter mötet att parken inte brutit mot några etiska regler. Något han senare tagit tillbaka. 

De vita tigrarna var tidigare Parken Zoos stora djurattraktion, men hösten 2008 dödades den vita tigerhonan Sasha efter att ha blivit ihopföst med samma tigerhane som försökt döda henne en gång tidigare, berättar parkens djurvårdare för TV4 Nyheterna.

Se Kalla Fakta i kväll på TV4 klockan 21:30.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.