Trängseln retar inte upp resenärerna.
Trängseln retar inte upp resenärerna. - Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX

Tiggare och fötter - det här stör vi oss på i tunnelbanan

Håll för munnen när du hostar och skippa privata telefonsamtal. Då blir du omtyckt i tunnelbanan.


Det här måste SL bli bättre på

Trots att de flesta överlag var nöjda med tunnelbanan, tyckte hela 92 procent av att SL bör prioritera bättre inför de kommande vintrarna. 77 procent tyckte även att tunnelbanan ska bli punktligare.

– Folk förväntar sig bättre trafikinformation, bättre punktlighet och bättre vintertålighet. Det är viktiga frågor för att folk ska åka kollektivt, sade oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) på en pressträff tidigare i dag.

STOCKHOLM. Hur ser det ut för dig när du åker tunnelbanan? Är det lugnt och tyst? Är du nöjd? Eller anser du kanske att miljön är för irriterande och stressig? En ny undersökning visar att tunnelbaneresenärerna i Stockholm är överlag nöjda med sitt pendlande, men undtantag finns.

Tågtillverkaren Bombardier och undersökningsföretaget United Minds genomförde nyligen en studie på tågresenärer i tunnelbanan. Av de 1 585 personer som deltog visade det sig att 80 procent var nöjda eller ganska nöjda, rapporterar Svenska Dagbladet.

Dock tyckte 76 procent av kvinnorna och 72 procent av männen att folk som lägger fötterna på sätet framför sig är ett störande moment. Av både män och kvinnor tyckte 79 procent att folk som tigger pengar är irriterande. Till övriga undantag räknas folk som hostar utan att hålla för munnen och folk som pratar om privata saker högt i mobiltelefonen.

Även rädslan att stöta på bråkiga eller berusade personer oroade mer än fyra av tio av de deltagande i undersökningen, och mer än var fjärde var rädd för att bli smittad av medresenärer på tåget, enligt Svenska Dagbladet.

SL
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!