Två kvinnor trakasserade en polis.
Två kvinnor trakasserade en polis. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Kvinnor dödshotade och skickade inälvor till polis

Ett polisingripande blev för mycket för två kvinnor. Det som började med practical jokes slutade med dödshot mot en enskild polismans familj.


PITEÅ. Det var under stadsfestivalen Piteå dansar och ler som allting började. Då gjordes ett ingripande mot två kvinnor, 18 och 19 år gamla. Men i stället för att låta det vara ville kvinnorna hämnas och valde ut en enskild polis, skriver Piteå-Tidningen.

Enligt åtalet ska kvinnorna ha börjat följa efter polisen och utsatt honom för olika typer av practical jokes. De ska även ha klottrat förolämpningar på polishuset.

Gick längre och längre

Men det räckte inte för kvinnorna som hela tiden gick ett steg längre.

Enligt åklagaren i fallet ska det ha gått så långt att kvinnorna skickade dödshot till polisen, men också hans sambo och deras barn. Det ska ha ringt runt 100 telefonsamtal till familjen. 

Men värst av allt ska de även ha köpt och skickat djurinälvor till huset där polisen och hans familj bor, skriver Piteå-Tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.