Vad var det som slog ned i Värmland? Var det en vanlig meteorit? Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2
Vad var det som slog ned i Värmland? Var det en vanlig meteorit? Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: Kevin Clifford / AP / SCANPIX
DN-reportern och UFO Sverige-ordföranden Clas Svahn, som Nyheter24 tidigare gjort ett besök hos.
2 av 2
DN-reportern och UFO Sverige-ordföranden Clas Svahn, som Nyheter24 tidigare gjort ett besök hos. - Foto: Gabriella Lahti

Mystiskt ljusklot kraschade i Värmland

Flera personer i Värmland, Dalarna och Bohuslän hörde av sig till polisen. Ett lysande klot sågs på himlen - och kraschade sedan med en smäll.


Mer om stjärnfallet

Ordföranden för Riksorganisationen UFO Sverige, Clas Svahn, är även journalist på Dagens Nyheter. På sin blogg berättar han mer om stjärnfallsregnet.

Läs även Nyheter24:s "Hemma hos"-intervju med Svahn.

KARLSTAD. Ett sken, ett orangefärgat klot och en stor smäll som gav eko i flera delar av västra Sverige. Ett mystiskt ljusklot förbryllade invånare i till exempel Karlstad på tisdagen.

– Det lät inget på himlen när det flög över oss. Sedan slog det ner i närheten av Klarälven någonstans. Sedan slogs vi av ljudet, som ett eko efter en explosion. Det var mystiskt. Otäckt mystiskt, säger Jessica Berg från Stöllet till Aftonbladet.

"Troligtvis en meteorit"

Polisen fick motta flera samtal från oroade invånare men hänvisade det mesta till flygvapnet. Även Sjö- och flygräddningscentralen har kontaktats.

– Det rör sig inte om något flygplanshaveri. Det är troligtvis någon form av meteorit, Jonas Sundin, biträdande räddningsledare, till Aftonbladet.

Det verkar dock inte finnas någon anledning till oro för en stundande apokalyps. Enligt Dagens Nyheter rör det sig med allra största säkerhet om en bolid (en ljusstark meteor) från det uppmärksammade stjärnfallsregn som når sitt klimax natten till fredagen.

"Vi kommer dö som dinosaurierna"

Trots det lugnande beskedet har flera passat på att konstatera att undergången är nära:

Här är i alla fall några som dragit nytta av den mystiska händelsen (se hela klippet):


Såg du ljusklotet? Har du fotat eller filmat det? Vet du mer? Mejla Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.