Onsdagsaktiviteten fick flera föräldrar att reagera: flickorna skulle pyssla inför alla hjärtans dag och pojkarna spela bowling.
1 av 2
Onsdagsaktiviteten fick flera föräldrar att reagera: flickorna skulle pyssla inför alla hjärtans dag och pojkarna spela bowling. - Foto: Scanpix
Lappen som fått flera föräldrar att rasa mot skolan.
2 av 2
Lappen som fått flera föräldrar att rasa mot skolan.

"Flickorna pysslar inför alla hjärtans dag - pojkarna bowlar"

Ett fritidshem i Borås kritiseras efter att ha tvingat flickor att pyssla medan pojkarna fick bowla.


Rektorn förklarar

Ulla Lyckestam, rektor för fritidsverksamheten, håller med om att informationen borde ha varit tydligare.

– Jag vet att personalen har ansträngt sig för att få till bra aktiviteter och ibland kan det också vara gynnsamt att göra saker med pojkar för sig och flickor för sig. Men det hade kanske varit en fördel om barnen hade varit med i en dialog om detta, säger hon till Borås Tidning.

BORÅS. Uppdelningen på ett fritidshem på Engelbrektskolan i Borås har fått hård kritik. I förra veckan skickade fritidshemmet ut ett schema till alla föräldrar. Onsdagsaktiviteten fick flera föräldrar att reagera: flickorna skulle pyssla inför alla hjärtans dag och pojkarna spela bowling.

– Min dotter tyckte det var fruktansvärt orättvist, hon ville mycket hellre bowla, berättar en mamma för Borås Tidning.

För många elever för bowling

Flera föräldrar trodde att schemat var ett skämt. Men skolan förklarar att det inte handlar om vare sig något skämt eller orättvisa.

– De är för många för att alla ska kunna bowla på en gång, och då delade vi upp dem så här, säger en anställd, enligt Borås Tidning.

Menar att det var "oturligt"

Fritidshemmets idé är att låta flickorna bowla på påsklovet. Den anställde förklarar att det var "oturligt" att det inte skrevs ut på schemat. En förälder menar dock att systemet inte fungerar för barn.

– Det fungerar för vuxna, men för ett barn är det långt till påsklovet. De uppfattar det som orättvist ändå, säger en förälder till Borås Tidning.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.