Ena dagen i tatueringsstudion - andra på akuten.
1 av 5
Ena dagen i tatueringsstudion - andra på akuten. - Foto: Privat / Montage
Felizia Mutas ville föreviga minnet av sin farfar på armen.
2 av 5
Felizia Mutas ville föreviga minnet av sin farfar på armen. - Foto: Privat
Tatueraren påstår att det var hennes smutsiga händer som var orsaken, hon tror det var hans nål eller färgen.
3 av 5
Tatueraren påstår att det var hennes smutsiga händer som var orsaken, hon tror det var hans nål eller färgen. - Foto: Privat
Infektionen börjar sprida sig.
4 av 5
Infektionen börjar sprida sig. - Foto: Privat
Blodet är infekterat.
5 av 5
Blodet är infekterat. - Foto: Privat

Tatueringen gav Felizia Mutas blodförgiftning

Felizia Mutas ville föreviga sin farfars namn "Evert" på handleden. Men vad som började som ett fint minne ledde till ett besök på akuten och en polisanmälan.


Blodinfektion

Blodförgiftning innebär att bakterier kommer in i blodomloppet som en följd av andra sjukdomar eller efter en operation.
Symptom på blodförgiftning är hög feber, eller som i 
Felizia Mutas fall, en röd strimma som löper från tatueringen utmed armen.
Blodförgiftning 
måste omedelbart behandlas med antibiotika.

GOTLAND. – Tatueraren säger att det är mitt fel, säger Felizia Mutas till Nyheter24

Det var tidningen Hela Gotland som först uppmärksammade den tatuering hon gjort som ledde till en blodinfektion. Tatueringen, som föreställer en näckros och en trollslända tillsammans med namnet "Evert", började göra ont dagen efter och när hon skulle smeta på salva började färgen "fräta ut".

Felizia Mutas gick tillbaka till studion, fick kalla handen och blev hemskickad. Men hennes tillstånd förvärrades, hon fick hög feber och en röd strimma började växa fram på armen. Slutligen åkte Felizia Mutas till akuten.

På akuten fick hon dropp och pencilin. Det konstaterades att hon drabbats av en blodinfektion, någonting som är mycket ovanligt via tatueringar, skriver Hela Gotland. 

I dag är tatueringen läkt men färg har flagnat bort och hon måste bättra på den. Dock tänker hon inte gå till samma tatuerare.

Har polisanmält

– Han säger att det inte är hans fel utan att jag inte tvättat händerna innan jag lade på salvan. Men jag tror färgen han använde var gammal eller så var verktyget smutsigt, säger Felizia Mutas.

Efter att hon försökt ta kontakt med tatueraren som inte gett ett öre tillbaka och blankt nekar till att han har med infektionen att göra, polisanmälde hon honom. Hon har ännu inte hört från polisen.

– Jag tycker det är tråkigt att behöva anmäla honom men när han inte ens bryr sig om att jag ena dagen suttit i hans stol och andra dan befunnit mig på akuten - blir jag oerhört besviken.

"Det här kan jag inte ta på mig"

Till Hela Gotland säger tatueraren att om hans nålar hade varit smutsiga hade flera kunder drabbats, vilket inte skett.

– Som jag sa till henne, det här är ingenting jag kan ta på mig! Jag skickar gärna prover på att mina grejer är sterila och visar jättegärna upp studion. Men det där kan jag inte ta på mig, säger han till tidningen.  

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse och näringsförbud för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han ska bland annat ha fått klienter att testamentera sina förmögenheter till honom.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.