Rajko Stankovic
Rajko Stankovic - Foto: Privat

Rajko räddade ung tjej från det iskalla vattnet

När Rajko Stankovic såg den förtvivlade tjejen springa mot ån tvekade han inte utan sprang efter och såg, tillsammans med en vän till tjejen, till att hon kom upp ur det iskalla vattnet.


"Tyckte att jag gjort en fin insats"

 Rajko har arbetat som korvförsäljare i Halmstad i 17 år och berättar att han aldrig varit med om något liknande.

– Jag har själv en son på 28 år så jag låg bara och tänkte på den här tjejen. Jag hoppas att hon ska få ett långt och lyckligt liv. Jag hade gärna träffat henne igen om hon orkat prata om det som hände, säger han och beskriver sig själv som en utpräglad känslomänniska, säger han till Hallandsposten och fortsätter:

– I dag när jag stod och sålde korv kom det förbi en civilklädd polis och tyckte att jag gjort en fin insats. Sådant känns här inne, säger han och klappar på bröstet.

HALMSTAD. Strax innan klockan fyra på långfredagsmorgonen hade Rajko Stankovic precis avslutat nattens arbete med att sälja korv när han hörde skrik och såg två unga tjejer komma springandes ner mot ån Nissan i centrala Halmstad. Rajko följde efter direkt.

– Den första tjejen skrek att hon ville ta sitt liv och den andra försökte hindra henne. Jag såg hur den första tjejens slet av sig sin jacka och slängde iväg sin telefon. Sen hoppade hon över ett staket och i ån, säger Rajko till Nyheter24.

"Väldigt dramatiskt"

Det gjorde även hennes väninna som slet tag i håret på henne innan även Rajko anslöt och lyckades få upp de båda ur ån, uppger Hallandsposten.

Samtidigt som väninnan ringde till polisen fick Rajko hålla ned tjejen på marken, fram tills det att polis och ambulans anlände två till tre minuter senare.

– Det var väldigt dramatiskt och har påverkat mig mycket. Jag har tänkt mycket på det efteråt, säger Rajko som fortfarande är chockad. 

– Det är inte så lätt att prata om det. Man funderar mycket. Jag har aldrig upplevt något sådant förut, man vet inte vad man ska göra. Jag är en känslig människa.

Vad sa polisen?

– Att jag gjorde en jättebra insats. Så det känns bra, men det är jobbigt. Jag skulle jättegärna träffa henne igen och prata om det. Men jag förstår att hon kanske inte vill prata om det.

När Nyheter24 når polisen i Hallands län intygar de att en man hjälpt en tjej upp ur vattnet men att man inte har mer fakta än så om händelsen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!