Polisen misstänker att 59-åringen tagit skydd mot kylan i sandlådan. <br>När temperaturen sjönk avled mannen.
1 av 3
Polisen misstänker att 59-åringen tagit skydd mot kylan i sandlådan. <br>När temperaturen sjönk avled mannen. - Foto: AP / MATT GENTRY / SCANPIX
Polisen hade tidigare dragit tillbaka en efterlysning som gjorts på mannen. Lite mer än en vecka därefter hittades Egon ihjälfrusen.
2 av 3
Polisen hade tidigare dragit tillbaka en efterlysning som gjorts på mannen. Lite mer än en vecka därefter hittades Egon ihjälfrusen. - Foto: Jan Erik Henriksson/Scanpix
Egon hade inte särskilt mycket i sin plånbok. Men hans bankkonto var betydligt saftigare.
3 av 3
Egon hade inte särskilt mycket i sin plånbok. Men hans bankkonto var betydligt saftigare. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Ihjälfrusen man hade fyra miljoner på banken

Frös ihjäl i en sandlåda. Polisen misstänker att den 59-årige mannen missat det sista tåget och lagt sig i en sandlåda för att ta skydd från kylan. Men när temperaturen sjönk under natten vaknade mannen aldrig upp igen.


Pank i plånboken - miljonär på banken

Enligt GP ska Egon inte ha varit socialt utslagen, psykiskt sjuk och inte heller uppfattats som självmordsbenägen. 

Det man vet är att vänthallen vid tågstationen i Herrljunga stängde 22.00 och att 59-åringen inte hade några kontanter på sig. 

Han ägde dessutom inte något kreditkort. Det enda som fanns i Egons plånbok var hans avlidne pappas utgångna körkort.

HERRLJUNGAEgon Karlsson, 59, bodde med sina föräldrar under större delen av hans liv. 

Men när mamman dog 2009 och pappan i april 2012, fick Egon mer frihet än vad han var van vid. Han fick också en betydligt tjockare plånbok. 

Tillsammans med sina sparade tillgångar och arvet uppgick 59-åringens förmögenhet till fyra miljoner kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Frös ihjäl

Trots det stora kapitalet hittades Egon ihjälfrusen på påskdagens morgon, den 31 mars, vid en tågstation i Herrljunga.

Han kunde ha tagit in på hotellet som ligger i närheten eller låna en telefon för att ringa en taxi. 

I stället misstänker polisen att han lagt sig för att vila i en av Trafikverkets sandlådor vid stationen. När temperaturen sjönk till minus 7,2 grader under natten var Egon chanslös.

Har setts vid stationen förut

Egon anmäldes försvunnen den 15 mars. Detta efter att hans fastighetsskötare kommit för att meddela 59-åringen att postboxen var full.

Men efterlysningen drogs tillbaka när en polispatrull stötte på Egon den 21 mars. Han satt även då vid Herrljunga station, iklädd tjocka kläder mot kylan, och försäkrade polisen om att de inte behövde oroa sig. 

Eftersom att Egon varken har några levande släktingar eller testamente kommer hans pengar att gå till Allmänna arvsfonden, skriver GP.

Polisen misstänker inte något brott. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.