Ett toppnamn inom SD anmäls för våldtäkt.
1 av 4
Ett toppnamn inom SD anmäls för våldtäkt. - Foto: Scanpix
Mannen och kvinna kände inte varandra mer än att de hade träffats vid ett par tillfällen.
2 av 4
Mannen och kvinna kände inte varandra mer än att de hade träffats vid ett par tillfällen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Det var under Almedalsveckan som han ska ha våldtagit kvinnan.
3 av 4
Det var under Almedalsveckan som han ska ha våldtagit kvinnan. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Mannen valde att lämna alla sina uppdrag.
4 av 4
Mannen valde att lämna alla sina uppdrag. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

SD-politiker anmäls för våldtäkt – av partikollega

Det var under Almedalsveckan som kvinnan ska ha blivit våldtagen. Mannen nekar till anklagelserna och har valt att lämna sina uppdrag.


STOCKHOLM. Den 9 juli anmälde kvinnan den betydligt äldre partikamraten för våldtäkt som ska ha skett under Almedalsveckan, skriver Aftonbladet.

Den utpekade mannen har varit en av de ledande personerna i partiet under många år men har lämnat sina förtroendeuppdrag och försvunnit från SD:s hemsidor.

De två känner inte varandra men har stött ihop vid flera olika tillfällen och enligt kvinnan är det oklart om det finns några vittnen.

Ett svårt beslut

Det var inte ett enkelt beslut men efter att ha funderat i flera dagar valde hon att kontakta polisen och göra en anmälan. 

– Min familj avrådde mig från att anmäla, för min egen skull. Men det här är ett väl genomtänkt beslut, säger hon till Aftonbladet.

Efter anmälan försvann mannen från SD:s hemsida och han valde själv att lämna alla sina uppdrag efter att misstankarna hade riktats mot honom.

– De övriga i partiet är nöjda med mitt sätt att resonera kring det här, jag gör det för SD:s skull. Det blir en konstig sak om två partiföreträdare slåss med varandra. Jag är en privatperson tills allting är avklarat, säger mannen.

Polisen har bekräftat uppgifterna men inga förhör har hållits ännu. Mannen nekar till anklagelserna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.