Utmaningen: Byt namn till Klaus-Heidi – få en lägenhet i Berlin

Känner du dig trött på både namn och land? Nu kan du slå två flugor i en smäll.


Flygbolaget Lufthansa passar på att utnyttja faktumet att invånarna i Sverige är pigga på att byta namn för att locka fler passagerare på sina flighter till Tyskland. Med en tävling såklart, men en något udda sådan.

Den som först byter namn till "Klaus-Heidi" får nämligen allt som behövs för att kunna starta ett nytt liv i Berlin. En lägenhet där allt är betalat under ett år till exempel. Förutsatt att man kan visa upp bevis på att man verkligen bytt namn till Klaus-Heidi då. 

– Svenskarnas intresse för Berlin har exploderat de senaste åren, och vi lanserar den här aktiviteten för att visa att vi ser våra kunders kärlek till staden och för att inspirera till fortsatt utforskande ”off the beaten track” av denna spännande stad. Målet är att hitta en person som älskar Berlin så mycket att hon eller han kan tänka sig att byta namn för att få flytta dit. Den unika känslan man får av att vara en del av lokalbefolkningen, istället för turist, är en reseupplevelse för livet. Det här är något som vi vill erbjuda våra resenärer, säger Magnus Engvall på Lufthansas Sverigekontor i ett pressmeddelande.

Är du sugen? Du har fram till den 28 november på dig att vara med i tävlingen som föga förvånande går under namnet "Är du Klaus-Heidi?". Förutsatt att ingen annan hinner före då.

Då kan det bli lite så här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!