Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve.
1 av 2
Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve. - Foto: Faksimil TV4
Erik Walker och Karl Bork.
2 av 2
Erik Walker och Karl Bork. - Foto: Faksimil TV4

Rakade av sitt hår – till stöd för sin cancersjuke klasskamrat

När Tom blev sjuk i skelettcancer reagerade killarna i klassen med att raka av sitt hår för att visa sitt stöd. – Det blev en ny trend i skolan, säger klasskompisen Karl Bork till TV4.


Skelettcancer

Är en ovanlig cancerform som drabbar cirka 100 svenskar varje år.

Eleverna i klass nio på Victor Rydbergs Samskola i Stockholm har på fredagen hyllats för sin solidaritet. När klasskompisen Tom drabbades av skelettcancer bestämde de sig att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.

– Jag och en kompis bestämde oss för att dra ned till frisören och klippa av oss håret. Sen blev det fler och fler så det blev en ny trend i skolan, säger klasskamraten Karl Bork i TV4:s Nyhetsmorgon.

"Tror det är mycket stöd för familjen också"

Cancersjuke Tom, som nyss genomgick sin första cellgiftsbehandling, kunde inte närvara i programmet eftersom han mår dåligt. Han har dock visat sin uppskattning. På Facebook har han ändrat sin "omslagsbild" till en bild på kompisarna.

– Det verkar som att han blivit ganska glad och känner den här gemenskapen med oss. Jag tror det är mycket stöd för hans familj också – att de inte känner sig ensamma, säger klasskamraten Erik Walker till TV4.

Killarna har nu engagerat sig för organisationen Ung Cancer där de ska hjälpa andra som hamnat i samma situation som dem och deras klasskompis.

"Så himla fint"

På Twitter hyllades aktionen av flera under fredagsmorgonen:

Se inslaget i Nyhetsmorgon här (Observera att Tom felaktigt kallas för Erik i klippet):


/
tom
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!