Joel Berghult imiterar samarbetar med andra internatonellt kända youtubare.
Joel Berghult imiterar samarbetar med andra internatonellt kända youtubare.

Svenska succén Joel är älskad världen över

Joel Berghult har trots sina drygt 150 000 följare på Youtube inte synts i Sverige. Men efter sitt klipp "One Guy, 14 Voices" blev han känd i hemlandet över en natt.


Joel "Roomie" Berghult

Joel är 25 år gammal och kommer från Göteborg.

I dag läser han på låtskrivarskolan Musikmakarna i Norrland.

Se vad han håller på med på Youtube.

Här kan ni följa honom på Twitter.

Gilla honom på Facebook.

"I love you Joel your soooo awesome", "I love you!" och "i love you so much sorry for saying it over and over again but it's trueee I LOVE YOU".

Så löd kommentarerna på Nyheter24:s artikel om Joel "Roomie" Berghult i torsdags.

Och framförallt är det unga tjejer från hela världen som kärleksförklarar Joel och hans sångröst.

– De verkar gilla både min person och min musik. Det är kul att få den uppmärksamheten, jag har inte alltid varit populär bland tjejerna, säger Joel till Nyheter24.

Blev känd över en natt

Hela livet har Joel sysslat med musik och i grunden är han skolad trummis. Efter att han släppte ett klipp där han visade upp sin musikaliska mångsidighet exploderade det och följarna ramlade in på Youtube. Men nästan bara från länder som USA och England.

– Det här var i slutet på 2010 och Youtube hade inte blivit så hett i Sverige ännu. Därför var det främst folk från USA som blev mina fans, berättar Joel och fortsätter:

– Jag gör ju alla mina klipp på engelska för att öka räckvidden och kunna utnyttja internet som den globala plattform det är.

Samarbetar med internationella kändisar

Varje tisdag släpper Joel en ny video på sin kanal och han tjänar lite pengar på det han gör men inte speciellt mycket med tanke på allt jobb som läggs ner.

– Jag önskar att jag kan leva på detta någon gång i framtiden, eller jobba inom den "traditionella" musikbranschen. Men det är svårt som Youtube-artist eftersom att det inte är så stort i Sverige än. Här tror många att Youtube bara är väldigt skojigt och parodiskt.

Joel har gjort en hel del samarbeten med andra internationellt välkända Youtubare. Förra veckan gjorde Joel en video med kända Youtubare som Jack Films och Element Animation där hans egengjorda låt ska samla in pengar till välgörenhet.

– Jag har en vision om att vara en världsmedborgare och göra världen till en liten bättre plats, avslutar Joel som är väldigt glad att även svenskarna har fått upp ögonen för honom och hans kanal på Youtube.

Se Joels senaste låt och samarbete med internationella Youtubare här.


Här är ett medley med de bästa låtarna från 2013.


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.