Polis kollade på 140 000 barnporrbilder

Får böter och sparken från polisjobbet efter att sambon överlistat polisens avancerade kryptering.


När barnen låg och sov passade flerbarnspappan på att beta av sina barnporrbilder på jobbdatorn. På dagen jobbade han som civilanställd på länskriminalen i Stockholm, utan att kollegorna hade en susning om hans fritidsintresse. Han döms nu för grovt barnpronografibrott efter att arbetsgivaren, polisen, hittat över 140 000 barnporrbilder i datorn.

Italiensk polis var honom på spåren för flera år sedan efter en stor barnporrazzia, där flera svenska IP-adresser ledde till husrannsakningar i Sverige. Trots att polistjänstemannen systematiskt dolde sin bisyssla för sambon genom avancerad datakryptering, lyckades hon upptäcka barnporren till slut och anmälde honom till polisen.

Tingsrätten dömer honom till 6 000 kronor i böter samt villkorligt straff då han bland annat kommer att förlora sitt jobb vid polismyndigheten vid fällande dom. Normalt straff för samma gärning är sex månaders fängelse, skriver metro.se.

Åklagaren berättar att bilderna som beslagtogs till stora delar visar barn som utsätts för "extrem och hänsynslös behandling".

Polismannen dömdes mot sitt nekande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!