En nödvändig produkt?
En nödvändig produkt? - Foto: TT/Scanpix

Underlivsdeodoranten för kvinnor är här

Att förhindra svettlukt med hjälp av deodorant är vi vana vid, men att ha deo mellan benen? Det verkar som att det är dags.


Fått prispengar

Systrarna Hasti och Hedieh Asadis bolag har hittills tagit in 90 000 kronor i prispengar för olika entreprenörstävlingar och 300 000 kronor i ett lån från Almi Företagspartner.

Nu hoppas man på at få in mer pengar i bolaget med hjälp av riskkapitalisten Mats Gabrielson.

SVERIGE. Om några månader landar den på apoteket – intimdeodoranten.

Produkten heter Deo Doc och har som syfte att hindra oönskad doft i underlivet.

Det är systrarna Hasti och Hedieh Asadi som står bakom företaget.

– I maj lanserar vi två produkter, en intimdeodorant i sprayform som blockerar önskad odör från underlivet. Den andra är en deo-wipe, en slags tvättservett med samma syfte men som även är rengörande, säger Hasti Asadi till Dagens Industri

Doc Deo verkar också ha starkt förtroende bland stora affärsmän. Riskkapitalisten Mats Gabrielson, som vi har kunnat se i teveprogrammet "Draknästet", kommer troligen ha en viktig post i bolaget.

Till Nyheter24 säger han att han ännu inte gått in med pengar i bolaget, men att han är "starkt intresserad" av det.

– Jag har ännu inte investerat några pengar, men jag har varit med under utvecklingen av bolaget, säger Mats. 

Vad har bolaget för målgrupp?

– Det är i första hand kvinnor i övre tonåren och uppåt, men det är egentligen något du borde ta med systrarna bakom bolaget.

Skulle du vara lika intresserad om det här var en produkt avsedd för män?

– Det är faktiskt så att det är tjejerna bakom bolaget som gör att jag vill investera i det. Vi kan vända på frågan; hade jag varit intresserad om det hade varit dåliga entreprenörer? Nej, säger Gabrielsson till Nyheter24.

När Nyheter24 frågar Hedieh Asadi, läkare och en av grundarna till DeoDoc, om målgruppen svarar hon:

– Vi såg ett behov för produkterna och vår målgrupp är alla kvinnor, men precis som Mats sa riktar vi in oss på kvinnor i övre tonåren och uppåt.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.