Robin blev misshandlad mitt på öppen gata i Stockholm.
1 av 2
Robin blev misshandlad mitt på öppen gata i Stockholm. - Foto: Privat
"De spottade på oss när vi satt och åt."
2 av 2
"De spottade på oss när vi satt och åt." - Foto: Privat

Robin misshandlades på öppen gata – för att han kramade en kille

Robin har länge ignorerat de kommentarer han kan få om sin sexualitet men i måndags gick de kränkande orden över till en grov misshandel mitt i centrala Stockholm.


"Jävla invandrare"

Taxichauffören körde fel väg, då misshandlade de två killarna honom.

De skrek "jävla invandrare" och sa att de skulle "slakta" honom.

Killarna ristade också in ett rasistiskt tecken med kniv i mannens ansikte.

STOCKHOLMMitt på Kungsgatan i centrala Stockholm blev Robin Holm, 21, i förra veckan nerslagen för att han är homosexuell.

– Jag har aldrig varit rädd innan, nu är jag livrädd och kommer knappt våga hålla en kille jag tycker om i handen på stan, berättar han för Nyheter24.

"Vidrigt"

Robin hade varit på premiäröppningen av en klubb där han träffade en kille. Tillsammans gick de till McDonalds för att äta.

– Vi stod och höll om varandra i kön, då kommer det fram en kille som tittar på oss och säger "fy fan va vidrigt", sen går han bara där ifrån, säger Robin och fortsätter:

– Jag blev irriterad men sa ingenting utan gick bara och satte mig. Då kommer han fram igen och spottar på oss när vi sitter och äter så jag ställer mig upp och frågar vad som är problemet.

Efter bråket gick Robin ut varpå tre killar följer efter honom och slår honom så att han ramlar och hamnar på marken.

Fick hjälp

Killarna ger slag och sparkar mot huvudet och efter en stund avbryter två förbipasserande misshandeln och tar in Robin på McDonalds igen.

– Där ställde sig en kille mellan framför mig så att ingen skulle komma åt att slå mig. Men en av de killarna som misshandlat mig försöker dra ett knytnävslag mot mig ändå. 

Efter misshandeln åkte Robin till sjukhus och han säger även att en anmälan för grov misshandel och hatbrott är gjord.

Flera kommentarer

Att få kommentarer från folk är någonting som Robin i dag är van vid och som han försöker att ignorera.

– Om jag går till ett ställe som inte är en gayklubb får jag minst en kommentar någon gång under kvällen. Nästan alltid är det killar som kommer fram till mig och säger typ "usch" eller "fan va äckligt" och sen bara går de. Jag har inte varit rädd att bli slagen förut men nu vågar jag knappt vara ensam, säger han och fortsätter:

– Jag tror att vi måste börja prata om samkönade förhållanden tidigt i skolan. Redan på lågstadiet och definitivt i sexualkunskapen. Då kanske vi ökar förståelsen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!