Supportrar samlades under gårdagskvällen utanför Stockholms Stadion.
1 av 4
Supportrar samlades under gårdagskvällen utanför Stockholms Stadion. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Mannen avled efter att ha blivit attackerad i Helsingborg.
2 av 4
Mannen avled efter att ha blivit attackerad i Helsingborg. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson beskriver honom som "en vanlig supporter".
3 av 4
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson beskriver honom som "en vanlig supporter". - Foto: Faksimil CMore
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.
4 av 4
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vittne om attacken på avlidne supportern: "En slog en glasflaska i mannens bakhuvud"

I går avled en fotbollssupporter efter att ha blivit attackerad i samband med den allsvenska premiären. Nu kliver vittnen fram och berättar om oprovocerat våld.


"En vanlig supporter"

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson åkte upp till sjukhuset och mötte upp en yngre bror till den nu avlidne mannen.

– Vi tog avsked tillsammans. De var ett fint och värdigt avsked. Vi gick gemensamt och tog farväl av hans bror, det var tufft, sa Andersson till Aftonbladet och fortsatte:

– Det var ingen huligan. Det var en vanlig supporter, en fyrabarnsfarsa som gillade att gå på fotboll. Det är en så jävla dålig dag

HELSINGBORG. Under gårdagen avled en 43-årig djurgårdssupporter efter att ha blivit attackerad i samband med den allsvenska fotbollspremiären. Nu kliver vittnen fram och berättar om ett helt oprovocerat överfall.

– Det var tre personer som kom springande. En av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. Han faller ihop och de börjar slå och sparka på honom. En av dem lyfter upp honom i hans halsduk och slår honom i huvudet. De två andra står vid sidan och sparkar mot hans rygg och mage, säger ett vittne till Aftonbladet.

Tillhygge

Vittnet säger till Aftonbladet att hon uppfattade attacken som just oprovocerad. Misshandeln ska sedan ha pågått i flera minuter. Även polisen bekräftar att den avlidna fyrbarnspappan attackerades på sin väg mot Olympia.

– Vi tror oss veta vad för slags tillhygge som användes. Vi vet också att det handlade om ett ganska snabbt händelseförlopp, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford till Aftonbladet.

Ingen gripen

Polisen har inlett en förundersökning om dråp, men har i nuläget inte någon misstänkt eller gripen. Däremot har ett flertal personer som kopplats till händelsen på flera sätt hämtats in till förhör.

– Vi hoppas också på ytterligare tips från allmänheten. Vi vet ju att många människor rörde sig kring Kärnan vid den aktuella tidpunkten och vi tror att det finns människor som kan ha viktig information att lämna, säger Westford till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi har uppfattningen att alla vill att den här tragiska händelsen ska redas ut, oavsett vilket läger man tillhör. Inte minst för fotbollens skull.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.