Mikael Ringnér jagade tjuvarna i nio mil – sedan kom polisen och hjälpte till.
Mikael Ringnér jagade tjuvarna i nio mil – sedan kom polisen och hjälpte till. - Foto: Privat

Mikael fick fast tjuvarna – efter biljakt i nio mil

Mikael Ringnér från Munkflohögen tillbringade lördagsnatten på ett relativt ovanligt vis. I 45 minuter jagade han ett gäng misstänkta inbrottstjuvar på jämtländska småvägar.


Tre anhållna

Enligt Östersunds-Posten anhölls tre män misstänkta för stöld efter Mikael Ringnérs och polisens insats. Under helgen kom flera anmälningar om inbrott i bland annat verkstäder och förråd i Jämtland.

MUNKFLOHÖGEN. Mikael Ringnér kände igen minivanen från Facebooksidan ”tjuvkoll i Jämtland”. I nio mil förföljde han bilen, vars förare – då de uppmärksammade sitt sällskap – började dumpa förmodat stöldgods genom passagerarrutan. 

– Då visste jag att det verkligen rörde sig om tjuvar, säger Mikael Ringnér till Nyheter24, och förklarar varför han beslutade sig för att haka på de misstänkta tjuvarna:

– Problemet ligger i att Jämtland är stort och polismyndigheten är liten. Jag har alltid retat mig på folk som begår brott, det är så provocerande, och därför beslutade jag mig för att köra ikapp. 

"Det här kommer väl sluta med att jag blir av med körkortet"

Biljakten var emellanåt uppe i omkring 150 kilometer i timmen, men Mikael Ringnér beskriver den ändå inte som särskiljt dramatisk.

– Många som pratar om det verkar ha snöat in på hastigheten, så det här kommer väl sluta med att jag blir av med körkortet. Jag var inte rädd, men jag hann fundera några gånger på vilka de var, och att jag var ensam mot två eller tre personer, men jag hade aldrig någon tanke på att jag skulle hamna i handgemäng. 

"Menar inte att man ska vara nån jäkla Rambo"

Färden slutade lyckligt, och polisen lyckades med Mikael Ringnérs hjälp gripa tre män. Polisen var nöjda med hans insats, och han passar även på att ge beröm till sina jämtländska grannar. 

– Folk som jag har omkring mig, som bor på landsbygden visar ofta mer jävlar anamma. Jag menar inte att se ner på folk som bor i storstäder, men här uppe har man ofta gårdar och prylar som man själv måste se över. Det kommer aldrig finnas någon möjlighet för polisen att öka bevakningen här, det är resurskrävande och kostar för mycket. 

– Jag menar heller inte att man ska vara som nån jäkla Rambo på gatorna, men jag tycker att man ska upplysa polisen om vad man ser. 

/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

1 timme sedan
Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.