En ficktjuv går lös i centrala Stockholm – hur många reagerar?

Hur skulle du reagera om du såg en ficktjuv i aktion?


STOCKHOLM. Nyheter24:s samarbete med STHLM Panda fortsätter. Förra veckan testade gänget hur stockholmarna reagerade när en hemlös man plötsligt föll ihop ögonen på dem.

Den här veckan testar de om folk säger till när de ser en ficktjuv.


Experimentet gick ut på att Konrad Ydhage och Frida Eriksson turades om att, väl synligt, stjäla den andres plånbok för att sedan se hur omgivningen reagerade. Skillnaden visade sig bli stor.  

– Det var verkligen intressant att se vilken skillnad det var på vem av oss som blev tillsagd. Frida blev inte tillsagd en enda gång medan jag fick lämna tillbaka plånboken i stort sett varje gång. Det var inte det att de inte såg att Frida tog plånboken utan många tittade väldigt mycket efteråt men kom aldrig fram och sa till när jag blev bestulen, säger Konrad.

"Skrämmande att det var så olika"

Frida har samma bild av vad som hände.

– Jag blev förvånad att se att även om jag tog en plånbok öppet framför folk så var det ingen som sa till mig. Det är skrämmande på ett sätt att det var så olika mellan mig och Konrad, säger hon.

Konrad berättar att han även stötte på en del handbegripligheter.

– Folk hade ibland också en väldigt intressant framtoning när de sa till mig. Tyvärr fick vi inte med på film när en kille puttade ner mig så att jag föll i backen, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du ha sagt till?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.