Twitter–burgaren vs burgaren som Nyheter24 köpte.
1 av 2
Twitter–burgaren vs burgaren som Nyheter24 köpte. - Foto: Faksimil Twitter/Nyheter24/Montage
Det är helt enkelt så det ser ut, och det finns en naturlig förklaring till varför.
2 av 2
Det är helt enkelt så det ser ut, och det finns en naturlig förklaring till varför. - Foto: Nyheter24

Här är bilden på köttet som äcklar Burger King-gäster

Brukar du titta på undersidan av köttet när du äter hamburgare? Gör inte det.


SVERIGE. "Sprid gärna denna bild. Burger Kings hamburgare ser ut så här på undersidan". 

Bilden på en burgare som inte riktigt ser ut så som man önskar att ens mat ska se ut florerar friskt på Twitter. Bilden på undersidan av köttet, som ser ut som något som enligt äcklade twittrare påminner om "bläckfisk" och "fotsvamp", har delats friskt de senaste dagarna.

Och kommentarer som "Köttklister och brosk", "Men fy vad äckligt", "Jag älskar BK, men det ser illa ut", "*gråååååter* *försöker sudda bort bilden från näthinnan* *kväver kväljning* VARRRRFÖRRRRRR?????" fungerar knappast som aptitretare.

Gammal bild som fått spridning igen

Den nämnda burgaren är dock inte köpt i Sverige utan är en bild från USA som färdats över Atlanten och åter fått fart. Bland annat via en amerikansk tweet med bilden på burgaren och texten: "Y'all Burger King just tried to kill me". Tweeten har fått omkring 4 500 retweets och därefter plockats upp av en svensk twittrare.



Är det på riktigt?

Men är det på riktigt, ser burgaren verkligen ut så? Ja.

Nyheter24 gick till Burger King och köpte en cheeseburgare – och visst, även om vår var aningen mindre skrämmande så påminner exemplaret mycket om det virala.


Det finns dock en rimlig förklaring, och det har inget med varken "bläckfisk" eller "fotsvamp" att göra.

– Burger King grillar hamburgare på galler, vilket gör att köttsaften rinner ut som droppar och som sedan går sönder. Steker man hamburgaren i stekpanna så sker inte det på samma sätt., säger Burger Kings marknadschef Sarah Frelin Ekvall, till Nyheter24 och fortsätter:

– När man grillar egna burgare droppar det också köttsaft från hamburgarna ner i grillen. Det är en normal del i tillagningen av grillade hamburgare.

.......

LÄS MER: Fotbollsstjärnan har tröttnat på vikthånen – anmäler Burger King 

Ville ge brorsan ledigt – ringde in bombhot 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du kött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.