Skrattar bäst som skrattar sist.
Skrattar bäst som skrattar sist. - Foto: Montage

Polisens skämt om långfingret gör succé

Polisen Scott gör succé på Facebook efter ett inlägg om en tonårskille som pekar finger åt polisen. – Vi skrattade gott, säger han till Nyheter24.


Surfar in i arresten

Mästerkatten vägrar stoppas och surfar in i arresten på patrullbilars tak – nu ställer den hungriga krabaten till det i polishuset.

Läs mer om händelsen

Nästan 12 000 personer gillar nu ett inlägg som polisen Scott Goodwin skrivit om en kaxig tonåring han stött på vid patrullering av en badplats. 

– Många små killar och tjejer var glada att se oss, de vinkade och gav oss high fives, det var jättetrevligt. Dock var det en kille som lyfte upp långfingret, säger Scott Goodwin, som är chef för polisens ungdomsgrupp i Växjö / Alvesta, till Nyheter24

Scott bestämde sig då för att skriva en humotistisk uppdatering om händelsen: 

"Hans hand var så deformerad"

"Tyvärr har inte alla samma förutsättningar och möjligheter som andra ungdomar att visa hur glad man är när man träffar på polisen. Till exempel fanns det en stackars tonårskille som från ganska långt håll försökte vinka till oss men hans hand var så deformerad att han bara lyckades vinka med sitt omvända långfinger", skriver Scott på polisens Facebooksida

"Gillar att visa hur tuff han är"

När Scott gick fram för att hälsa sprang killen iväg: 

– Vi skrattade gott åt händelsen, säger Scott Goodwin som känner igen busen.

– Han är 16-17 år och gillar att visa hur tuff han är. 

"Händer dagligen"

– När jag träffar honom igen kommer jag ta ett litet snack med honom och visa att jag är en trevlig person. De här killarna är jättetrevliga när man träffar dem en och en, de tar i hand och vi snackar en stund.

Men får man då peka finger åt polisen? 

– Ja, några böter får man inte. Vi ska fokusera på att lösa riktigt brott. Det här händer oss dagligen, säger Scott Goodwin som nu alltså hejas på av tusentals personer på Facebook.

– Vi vill visa att polisen kan ha glimten i ögat och inte tar allt på största allvar. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.