Hela stupröret fylldes med hagel.
Hela stupröret fylldes med hagel. - Foto: Privat

Här sprutar haglet från stupröret

Se filmen från en isig del av det smått otroliga sommarvädret.


Parkeringsbad

Helgens väder öppnade dörrar till ovanliga badmöjligheter. 

De här killarna tog chansen och badade på en parkering

GISLAVED. Åska, blixtar regn, blåst – och hagel. På flera håll i Sverige har det varit instabilt väder under det senaste dygnet. Nyheter24 har tidigare rapporterat om bilder och filmer från helgens extremväder

I Smålandsstenar utanför Gislaved haglade det ordentligt under söndagen. Linda Bedwall, 23, fick sig en rejäl överraskning då hon upptäckte att haglet bokstavligt talat sprutade ut från stupröret på husgaveln. 

– Det började som vanligt regn, men sen kom haglet och det lät fruktansvärt genom hustaket. De var stora som toppen av ett lillfinger, läger Linda Bedwall till Nyheter24.

"Som en glassmaskin"

Linda beskriver händelsen som fascinerande, men också lite skrämmande. Hagelstormen höll i sig i cirka en timme, men ingen i Lindas närhet skadade sig, samtidigt som hus och bilar verkar ha klarat sig bra. 

– Själv försökte jag hålla mig under taket, men jag träffades ändå några gånger. Det gjorde inte direkt ont, men det kändes, säger hon och fortsätter:

– Det var som en glassmaskin. 

Översvämning

Ovädret som sedan återgick i regn ledde till översvämningar och stora vattensamlingar. Haglet i och utanför stupröret smälte så småningom, men det tog nästan en dag innan allt var borta, hävdar Linda Bedwall. 

Se klippet här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.