En hund som lämnades i en stängd bil på en färja dog av värmen.
En hund som lämnades i en stängd bil på en färja dog av värmen. - Foto: TT bild

Hund lämnades i bil på färja – dog av värme

En hund lämnades instängd i en bil ombord på en färja på väg från Gotland. När färjan kom i land hittades hunden död.


Så varmt är det i bilen

På sin hemsida har polisen sammanställt en tabell där man kan se hur varmt det blir i en bil under olika väderförhållanden och olika tider på dygnet. Till exempel kan en hund få livshotande skador efter bara tjugo minuter om det är förmiddag och utetemperaturen ligger på ungefär tjugo grader.

Se hela tabellen här . 

En resenär som skulle från Visby till Nynäshamn i Stockholm lämnade under färjeresan sin hund i bilen på bildäck. När färjan kom i land upptäckte man att hunden hade avlidit till följd av värmeslag.

På bildäck på färjorna till och från Gotland finns ingen luftkonditionering, vilket gör att det kan bli lika varmt där nere som utanför fartyget.

Får hälsa på djuret en gång

Under resan har resenärer rätt att besöka sina husdjur nere på bildäck en gång. Alternativet är att köpa en plats till husdjuret uppe på fartyget. Men en påhälsning av hundens ägare skedde inte den här gången.

Kommer inte ändra rutiner

Christer Bruzelius, vd för Destination Gotlands, som har ansvar för färjorna, menar att man inte kommer ändra den rutinen efter dödsolyckan. 

– Om hundägare är oroliga, då får man säga till. Jag tror att alla hundägare är klara över problematiken med värmen när man har sin hund med sig, säger Christer Bruzelius till Hela Gotland.

Han säger också att personalen kommer att informera extra om problemen som kan uppstå samt sätta upp varningsskyltar.

Lämna rutor nedvevade

Han beklagar också det som hände under fredagen, men menar att det är ägarens ansvar att se till att lämna bilrutorna öppna för extra ventilation och att se till att djuren har kallt vatten att dricka, enligt Hela Gotland.

/
/
/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.