1 av 3
- Foto: Faksimil / Privat
SMS:ensom Cornelia fick.
2 av 3
SMS:ensom Cornelia fick. - Foto: Faksimil / Privat
Cornelia.
3 av 3
Cornelia. - Foto: Faksimil / Privat

Cornelia, 22, tog taxi hem – fick obehagliga sms från chauffören

UPPDATERAD. Hon tog en taxi hem efter en kväll på krogen – det slutade med att chauffören trakasserade henne via sms.


Cyklist blev kallad "hora" av taxiförare

En kvinnlig cyklist kallades för "hora" av en taxichaufför.

När hon mejlade bolaget fick hon ett oväntat svar.

STOCKHOLM. Natten till onsdag var 22-åriga Cornelia på väg hem efter en kväll på krogen – och bestämde sig för att ta en taxi hem. En taxi som hon beställde via en app.

Väl inne i taxin upptäckte hon dock att hon tappat plånboken, innehållandes hennes bankkort och annat. Men i stället skulle en vän till henne betala taxin när hon kom fram. Taxichauffören var förstående och pratade med en ganska skärrad Cornelia under färden.

– Han är lite schysst, säger att det inte är så farligt att tappa bort sitt bankkort och så, säger Cornelia till Nyheter24.

Fick meddelande från chauffören

Väl framme visar det sig att vännen också kommer i en taxi, och inte kommer att vara på plats förrän fem minuter senare.

– Då säger taxichauffören: "Om din kompis inte kommer och betalar, vad gör vi då?". Och jag reagerar inte på det här utan tänker att det var nog ingen subtil hint eller så, säger Cornelia och fortsätter:

– Och min kompis kommer ju och betalar taxin.

En timme senare får hon dock sms.

– Jag svarade inte mer, för att jag känner att jag blev så illa till mods av det där, säger Cornelia och fortsätter:

–  Man undviker ju att ta svartttaxi, man släpper inte i väg sina polare i svarttaxi för man vill inte att det ska hända någonting. Sen tänker man att det är skitbra att det finns en app som man kan beställa taxi via med full koll på vem som kör en. Sen så händer det här i stället. Just att han var så medveten om att jag var skärrad för att jag hade tappat min plånbok och så vidare. Och ändå tar sig friheten att missbruka mina kunduppgifter.

"Inte så jävla sugen på att åka taxi nu"

På onsdagen kontaktade hon i stället taxibolaget – och fick bra respons. De berättade att de skulle ta in chauffören för att prata med honom och Cornelia erbjöds kompensation.

– De tog det på väldigt stort allvar och där tycker jag att de gjort allting rätt

Samtidigt känner hon sig nu otrygg med att åka taxi framöver. 

– Jag är inte så jävla sugen på att åka taxi nu. Nu känns det ungefär lika lockande som att gå hem själv mitt i natten.

Uppdaterad 16.34

Taxibolagets vd säger till Nyheter24 att de ser allvarligt på händelsen och att kundernas nummer enbart ska användas i samband med saker som rör själva taxiresan. De har identifierat vem taxichauffören som skickat meddelandena är, men ännu inte lyckats nå honom.

– Vi kommer att klargöra för honom att det är ett olämpligt beteende, säger vd:n till Nyheter24 och fortsätter:

– Just det han skrev nu kanske inte är så jätteallvarligt, men ska ska ändå inte hända.

Vad ska ni göra för att förhindra att något sådant sker igen i framtiden?

– Vi är väldigt tydliga i vår utbildning med vad som gäller. Den ansvarige chauffören borde ha fattat det då, så han måste ha missat något. 

/
/
SMS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.