Agnes vill hjälpa krigsdrabbade barn.
1 av 5
Agnes vill hjälpa krigsdrabbade barn. - Foto: Privat
En av Agnes teckningar.
2 av 5
En av Agnes teckningar. - Foto: Privat
Och här är en annan.
3 av 5
Och här är en annan. - Foto: Privat
Här har vi en blomma som Agnes har ritat.
4 av 5
Här har vi en blomma som Agnes har ritat. - Foto: Privat
5 av 5
- Foto: Privat

Agnes, 5, säljer sina teckningar – vill hjälpa krigsdrabbade barn

Fem år gamla Agnes öppnade affär för att sälja teckningar.


Flyktingar

FN beräknar att cirka 50 miljoner människor i världen är flyktingar. 

Sverige tar emot ungefär 1900 kvotflyktingar om året. 

KARLSTAD. När Åsa Der Nederlanden vaknade i onsdags hörde hon skrammel från nedervåningen. Hon låg kvar i sängen och tänkte att det var hennes dotter Agnes, fem år, som hade satt i gång att göra frukost. Plötsligt hörde hon mer ljud. När hon gick då upp såg hon Agnes komma upp för trappan släpandes på en hallmöbel.

– "Jag har affär här nu" sa Agnes och förklarade att hon skulle börja sälja kort som hon ritat, berättar Åsa för Nyheter24

Pengarna hon får in från försäljningen ska hon använda för att hjälpa krigsdrabbade barn genom initiativet "Fyll en folkabuss", som Värmlands Folkblad tidigare skrivit om. 

Gett bort kläder och leksaker

Familjen har pratat mycket om att det finns barn och vuxna som flytt från krig och har det svårt. Agnes har tidigare med glad min rensat ut bland sina kläder och leksaker för att hjälpa barn som flytt från kriget i Syrien.

– Redan då var det tal om att hon skulle sälja kort för att samla in pengar, men nu kände hon väl att det var dags att ta tag i det, säger Åsa.

"Jag vill hjälpa barn som kommer från kriget"

När Nyheter24 pratar med Agnes berättar hon att hon själv har kompisar som flytt krig och berättar mer om sitt initiativ.

– Jag vill hjälpa barn som kommer från kriget, säger hon och berättar att det känns jättebra att några teckningar redan har sålts.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!